3
Događaji

Siemens d.o.o. Beograd nagradio pobednike konkursa putovanjem u London

BelTube pobednički je tim konkursa „Planiranje otpornih i prilagodljivih gradova“, namenjenog studentima i mladim stručnjacima, koji su kao nagradu od kompanija Siemens d.o.o Beograd dobili put u London, kako bi posetili jednu od najodrživijih zgrada na svetu – Kristal. Pobednici konkursa proglašeni su u okviru međunarodne konferencije „Održivo urbano i saobraćajno planiranje (SUTP 2013)“, u organizaciji UNDP-a Srbije i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a uz podršku Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

3

Studenti i mladi stručnjaci imali su priliku da od 12. marta 2013. godine, od kada je konkurs otvoren, dostave radove iz oblasti arhitekture, urbanističkog i prostornog planiranja, saobraćaja i srodnih tehničkih disciplina i tako konkurišu za nagradu. Učesnici konkursa predlagali su najefikasnija rešenja za gradske celine, koja će moći da odole sve većim klimatskim promenama i negativnim efektima, a sa kojima se gradovi već sada susreću. Žiri koji je od pristiglog 21 rada odabrao najbolje, činili su mr Dejan Vasović, gradski arhitekta i pomoćnik gradonačelnika Beograda, dipl. ing. el. Vlado Pavlović predstavnik kompanije Siemens d.o.o. Beograd, kao i predstavnici fakulteta Univerziteta u Beogradu, doc. mr Biserka Mitrović sa Arhitektonskog fakulteta, doc. dr Velimir Šećerov sa Geografskog fakulteta i prof. dr Branimir Stanić sa Saobraćajnog fakulteta.

 

Međunarodna konferencije „Održivo urbano i saobraćajno planiranje (SUTP 2013)“ traje dva dana, 16. i 17. maja, a Simensova divizija „Mobility“, koja posluje u okviru sektora Infrastruktura i gradovi, predvođenim Anom Radonjić, imala je i svog prezentera iz Beča Markusa Raca, koji je izlagao na temu urbanih izazova gradova i inteligentnim upravljanjem saobraćajem u velikim gradovima. Konferencija je imala za cilj da omogući razmenu naprednih znanja i praksi u oblastima urbanog planiranja, saobraćaja i urbane mobilnosti.

Leave a Reply