Događaji

Siemens na 29. savetovanju CIGRE SRBIJA

29. savetovanje Nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta za velike električne mreže CIGRE SRBIJA, održanom od 31. maja do 6. juna 2009. godine na Zlatiboru, okupilo je oko hiljadu naučnih i stručnih radnika i poslovnih ljudi iz Srbije, Republike Srpske i zemalja iz okruženja, koji se bave problemima proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije i zaštitom životne sredine. I ove godine, kompanija Siemens d.o.o. Beograd bila je Veliki sponzor savetovanja.

Za vreme Savetovanja održana je i tehnička izložba, praćena poslovnim prezentacijama, na kojoj su proizvođači opreme, konsultantske, projektantske i naučno istraživačke organizacije iz zemlje i inostranstva imali priliku da prikažu svoja najnovija tehnička dostignuća u proizvodnji elektroenergetske opreme, zasnovane na primeni novih materijala i tehnologija, kao i da upoznaju učesnike sa mogućnostima pružanja usluga u multidisciplinarnim oblastima rada kojama se bavi CIGRE SRBIJA.

Za sve učesnike savetovanja tradicionalno kompanija Siemens organizovala je Siemens Beer Fest. Za ovogodišnju lokaciju održavanja Siemens festivala piva, kompanija Siemens odabrala je hidrocentralu “Pod gradom” na reci Đetinji u Užicu. U ovoj prvoj hidrocentrali na Balkanu, trećoj na svetu, izgrađenoj 1900. godine, nalazi se Siemens-ova oprema koja i nakon više od 100 godina proizvodi kolovate.

Leave a Reply