siemens
Događaji

Siemens na Forumu o obnovljivim izvorima energije

Sektor Energije kompanije Siemens učestvovao je na VI Međunarodnom forumu o obnovljivim izvorima energije, koji se održao od 24. do 25. oktobra 2012. godine u Novom Sadu. Tema Foruma bila je “Energetski izazov Srbije 2020 – 30 – 50” i bila je deo manifestacije “Dani energetike”.

Dušan Muškatirović iz kompanije Siemens održao je prezentaciju na temu “Jedna zgrada – jedna vizija energetike u budućnosti” na kojoj je predstavio idejno rešenje energetske politike u Srbiji.

“Verujem da su energetska efikasnost, primena obnovljivih izvora energije, kao i zaštita životne sredine suštinski neophodni za uspostavljanje trenda održivog razvoja našeg društva, a u krajnjem kontekstu, značajno poboljšavaju standard i kvalitet života naših sugrađana”, izjavio je Muškatirović i između ostalog je pomenuo i primer Siemensove fabrike u Subotici u kojoj se proizvode generatori za vetroelektrane, kao potvrdu teze komanije Siemens da primena tehnologija bliskih temama sa ovog Foruma otvara nove perspektive u razvoju društvene zajednice.

Kompanija Siemens u oblasti energetike prisutna je više od 165 godina, a danas je i vodeći snabdevač obnovljivom energijom, kao što su energija vetra i energija iz hidroelektrana.

Leave a Reply