siemens-nuklearna-medicina
Događaji

Siemens na II Balkanskom kongresu Nuklearne medicine

Drugi Balkanski kongres nuklearne medicine počeo je danas u hotelu „Zira“ u Beogradu i trajaće do nedelje, 12. maja. Sektor Medicinska oprema i rešenja kompanije Siemens d.o.o. Beograd jedan je od učesnika ovogodišnjeg kongresa koji okuplja veliki broj lekara, stručnjaka i kompanija iz ove oblasti iz celog regiona.

siemens-nuklearna-medicina

„Simens nastoji da uz pomoć svojih tehnoloških inovacija i rešenja učini zdravstvenu zaštitu ljudi bržom, boljom i isplativijom. Svojim proizvodima i rešenjima sektor Medicinska oprema i rešenja pokriva čitav ciklus nege pacijenata – od prevencije i ranog otkrivanja bolesti, preko dijagnoze, do terapije i kontrole. Simens konstantno radi na unapređenju svojih uređaja, kako bi se kvalitet usluge u zdravstvu poboljšao i kako bi korisnici naših proizvoda i rešenja bili još zadovoljniji“ istakao je Ratko Kraković, direktor sektora Medicinska oprema i rešenja kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Kao lider na globalnom nivou u razvoju tehnologija za primenu u oblasti nuklearne medicine, Simens će u subotu 11. maja u 9.30 sati na kongresu održati prezentaciju kojom će predstaviti svoje nove tehnologije iz ove oblasti.

Inovativni Simensov PET/MR sistem, hibrid najsavremenijh 3T MR i PET sistema, potpuno integrisanih u jedan, donosi revoluciju u molekularnom imidžingu, odnosno nuklearnoj medicini. Samo Simens omogućava simultanu akviziciju morfologije, funkcije i metabolizma. MR celog tela i PET su potpuno integrisani i precizno usklađeni. Sistem omogućava novi uvid u progres bolesti i otvara nove mogućnosti za terapiju. I konačno, širi smisao zdravstvene zaštite čoveka.

Siemens je takođe postavio standard i u PET/CT dijagnostici. Prvi je instalirao čak dva takva sistema u regionu i to baš na teritoriji Srbije.

Najnoviji model PET/CT skenera, Biograph mCT donosi reproduktivnu kvantifikaciju u molekulanom imidžingu, tako da je sada moguće detektovati, okarakterisati i pratiti najmanje lezije kancera, kvantifikovati apsolutni miokardijalni protok, kao i potencijalno kvantifikovati nakupljanje amiloida u mozgu, što pomaže kod procene progresa demencije.

Simens smatra da je dostizanje najviših standarda u tehničkim performansama jedino važno ako zadovoljava potrebe korisnika i pacijenata, a najznačajnije za pacijenta je otkrivanje i postavljanje dijagnoze u najranijoj fazi bolesti, kada su šanse za izlečenje daleko veće.

Sektor Medicinska oprema i rešenja jedan je od najvećih svetskih proizvođača opreme i rešenja za potrebe zdravstvene zaštite sa najvišim standardima u oblasti medicinske i laboratorijske dijagnostike, medicinskih informacionih tehnologija i slušnih aparata. Ovaj sektor u Srbiji je fokusiran na distribuciju rešenja iz oblasti imidžing dijagnostike, informacionih tehnologija i onkologije. Sektor nudi specijalizovana rešenja za urologiju, hirurgiju, zdravstvenu negu žena, rendgen dijagnostiku i ultrazvučnu dijagnostiku u okviru divizije CP.

Leave a Reply