Događaji

Siemens na međunarodnom sajmu IFAM 2011

Kompanija Siemens, lider u oblasti elektrotehnike i elektonike, je učestvala je na prvom međunarodnom sajmu IFAM posvećenom automatizaciji, robotici i mehatronici, koji se održao od 2. do 4. februara u Master Sali Novosadskog sajma.

Na ovogodišnjem sajmu, Siemens-ova divizija Industrijska automatizacija i pogonska tehnologija (IADT) je posetiocima predstavila koncept energetske efikasnosti u industriji . Energetska efikasnost je postala jedan od najvaznijih faktora konkurentnosti, narocito u energetski intenzivnim industrijama. Svojim kupcina Siemens nudi inovativna rešenja koja mogu značajno umanjiti potrošnju energije. U mogućnosti smo da ponudimo usluge i rešenja u svim fazama projekata energetske efikasnosti od konsultantskih usluga optimizacije energije, preko rešenja za upravljanje energijom do instalacije energetski efikasnih proizvoda kao što su elektro motorni pogoni.

U četvrtak 03. februara u okviru Sajma odrzan je Biznis forum na kome je Siemens imao zapažena predavanja na temu: Energetska efikasnost u industriji, Siemens kontrola kretanja i automatizacija u industriji i Novi kontroler za automatizaciju S7-1200. Predavanja s bila izuzetno posecena i posetioci su imali prilike da se konsultuju sa lokalnim strucnjačima iz IA/DT-a o svim pitanjima iz oblasti industriske automatike. Sajm automatike, robotike i mehatronike “Ifam”, kao i stručna manifestacija industrijske i profesionalne elektronike “Intronika” je prvi put organizovana u Srbiji, na Novosadskom sajmu. Na sajmu IFAM & INTRONIKA Srbija 2011, predstavljeno je oko 20 direktnih izlagača, od kojih su deset iz zemlje, a ostali dolaze iz Slovenije, Austrije i Turske, kao i 13 zastupnika preduzeća iz Nemačke, Velike Britanije i Japana.

Ovaj sajam predstavlja priliku da se na jednom mestu predstavi ponuda najpoznatijih domaćih i svetskih proizvođača u tim oblastima, ostvare kontakti i proširi poslovna saradnja.

Leave a Reply