Događaji

Siemens na Međunarodnom Sajmu voda

U okviru petog po redu Međunarodnog Sajma voda koji je održan u prestonici Siemens d.o.o. Beograd, kao deo jedne od vodećih svetskih kompanija u sferi inovacija na tržištu vode i upravljanja otpadnim vodama, predstavila je najnovija tehnološka rešenja i usluge iz ove oblasti. Proizvodi i usluge projektovani su po standardima održivog razvoja, istovremeno oni su kreirani tako da brinu o zaštiti životne sredine ali i ne zanemaruju realnu potrebu kompanija da ostvare profit na tržištu.

Sajam je na jednom mestu okupio proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javno komunalnih preduzeća i resornih ministarstava.

siemens

Sajam je organizovan pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije, DVGW (German Technical and Scientific Association for Gas and Water), IAWD (International Association of Water Supply Companies in the Danube River Catchment Area), a organizatori su bili Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo i kompanija “Belexpo”.

Istovremeno sa sajmom, u okviru hotela “Holiday Inn”, održana je i konferencija “Forum Voda – Međunarodni naučno – stručni skup o vodi”. Vodeći stručnjaci iz zemlje i inostranstva bavili su se temama: Sektor voda u Srbiji, restrukturiranje, modernizacija i izazovi; Upravljanje infrastrukturnim sredstvima/planiranje investicija i standardizcija i Kvalitet vode za piće – akumulacije i podzemne vode.

Leave a Reply