Događaji

Siemens novinarsko takmičenje “Kroz inovacije do zelene budućnosti” traje do kraja avgusta

Kao lider na polju energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, kompanija Siemens d.o.o. Beograd, ove godine prvi put je pokrenula novinarsko takmičenje „Kroz inovacije do zelene budućnosti“ u želji da doprinese razvoju svesti ljudi o potrebama čovečanstva za energijom i očuvanju životne sredine.

Takmičenje koje se završava 31. avgusta namenjeno je svim novinarima koji objavljuju svoje članke na temu zelenih tehnologija, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine u oblastima industrije, energetike i medicine, u štampanim medijima ili na internetu, a konkurišu radovima objavljenim u periodu od 1. marta do 31. avgust 2010. godine. Petočlani žiri sastavljen od predstavnika Siemens d.o.o Beograd, profesora sa Elektrotehničkog fakulteta i strukovnih novinara sredinom septembra proglasiće 3 najbolja novinarska rada, a pobednici će pored plakete, biti nagrađeni i novinarskim putovanjem u Berlin.

Primarni cilj takmičenja „Kroz inovacije do zelene budućnosti” je razvijanje, negovanje i unapređenje kvaliteta medijskog izveštavanja o energetskoj efikasnosti, primeni zelenih tehnologija i zaštiti životne sredine u oblastima industrije, energetike i medicine. Novinari se ohrabruju da identifikuju specifična tehnološka pitanja u zemlji i apostrofirajući ih doprinesu promeni društveno-ekonomskih uslova, sa posebnim fokusom na tome kako tehnologija može zaista koristiti životima ljudi, kako može doprineti poboljšanju života svih u regionu i postati motor za socio-ekonomski rast.

Sekundarni cilj je podsticanje rastuće povezanosti i dobre volje među predstavnicima medija. Stvaranjem platforme za dijalog i međusobno delovanje, takmičenje „Kroz inovacije do zelene budućnosti” nastoji da poboljša saradnju i svest svih koji su angažovani u potrazi za novinarskom izuzetnošću.

Ukoliko želite da saznate više o novinarskom takmičenju „Kroz inovacije do zelene budućnosti“ posetite našu Web stranicu: www.siemens.rs/novinarska-nagrada.

Leave a Reply