Događaji

Siemens-ova energetski efikasna rešenja predstavljena i u Kragujevcu

Siemens-ova kampanja koja promoviše energetsku efikasnost širom Srbije nastavljena je danas u Kragujevcu. Lokalnim privrednicima su predstavljena rešenja koja im mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje i nađu lakši izlaz iz situacije prouzrokovane ekonomskom krizom.

Nastavljajući kampanju pod nazivom „Energetska efikasnost i zaštita životne sredine“, kompanija Siemens d.o.o. Beograd je danas posetila Kragujevac. U sali Skupštine grada Kragujevca predstavnicima lokalne samouprave i privrednicima iz ovog grada su predstavljeni proizvodi i rešenja koji im mogu pomoći da i u krizno vreme, unapređujući energetsku efikasnost svojih preduzeća, ostvare prednost u odnosu na konkurenciju kroz ulaganja koja se brzo vraćaju.

„U vreme kada se u Kragujevcu očekuje značajan privredni rast, moramo brinuti i o posledicama tog rasta. Zaštita životne sredine mora nam biti svima na umu, i zato je veoma važno da vodimo računa o tome koliko smo energetski efikasni. Siemens će nam danas predstaviti svoja rešenja koja lokalnim privrednicima pružaju priliku da budu efikasniji i jeftiniji od drugih, i da istovremeno manje zagađuju naš grad“, rekao je otvarajući skup mr Vlado Vučković, član Gradskog veća za privredu i privatizaciju Grada Kragujevca.

„Zelene tehnologije predstavljaju značajan segment Siemens-ovog poslovanja, pa smo tako u 2009. godini u ovoj oblasti ostvarili prihod od čak 23 milijarde evra“, istakao je Pavle Banić, direktor divizije Tehnička infrastruktura objekata u Siemens d.o.o. Beograd, predstavljajući portfolio Siemens-ovih rešenja. „Prilikom izgradnje objekata važno je voditi računa o energetskoj efikasnosti, jer se tako mogu smanjiti operativni troškovi na duži rok, pa će i proizvod kompanije biti konkurentniji na tržištu. U krizno vreme, kada svaki procenat uštede može doneti bolju prodaju, ovakve investicije mogu biti presudne za uspeh, pa čak i opstanak firme“, dodao je Banić.

Zahvaljujući bogatom portfoliju tehnologija i proizvoda koje štite životnu sredinu, Siemens je u mogućnosti da lokalnoj privredi, ali i javnim institucijama, ponudi kompletna rešenja koja mogu unaprediti njihovo poslovanje, od proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije, preko industrijskih rešenja i štedljivog osvetljenja, pa do unapređenja saobraćaja i infrastrukture objekata

Leave a Reply