Događaji

Siemens podržao najbolje projekte građanske inicijative

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd je i ove godine podržala akciju nagrađivanja najpozitivnijeg projekta građanske inicijative realizovanog u 2008. godini, i tako nastavila saradnju sa fondom „Mesta u srcu“ čiji je osnivač Institut Džeferson.

Pored poklona za pobednike konkursa, kompanija Siemens putem svog predstavnika učestovala je i u izboru najuspešnijeg projekta.

Na ovogodišnji konkurs prijavile su se grupe i organizacije koje su bile nosioci projekata u lokalnim zajednicama. Prema konkursu, Selekcioni komitet razmatrao je projekte koji su realizovani u 2008. godini, bave se problemima zajedničkim za veći broj ljudi u lokalnim zajednicama, donose pozitivne promene u tim zajednicama i u realizaciju su, na različite načine, uključile građane i druge aktere (poslovni sektor, lokalnu vlast ili institucije).

U najuži izbor ušlo je dvadeset projekata koji su pokazali da je moguće okupiti ljude, motivisati ih i pokrenuti, a pobedila je građanska inicijativa “Majka Hrabrost“, koja se bavi situacijom u porodilištima u Srbiji i fokusira se na tri ključna aspekta: ponašanje zaposlenih u porodilištima, zastareli i nehumani bolnički protokoli i korupcija.

Selekcioni komitet činili su pored gđe Slavice Radojević iz Siemens-a i mnogi drugi istaknuti stručnjaci u različitim oblastima kao što su predstavnici Telenor fondacije, Erste Banke, Koka-Kole (Coca-Cola Hellenic), Instituta Džeferson, Ekonomist Media Grupe, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije, Skupštine grada Beograda, Komisije za hartije od vrednosti, Majkrosofta (Microsoft, Medija centra Beograd, Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Građanskih inicijativa i drugih.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održano je 18. juna 2009. u Skupštini grada Beograda.

Leave a Reply