Događaji

Siemens sponzor konferencije Elektrane 2012

Sektor Energija kompanije Siemens bio je sponzor Međunarodne konrefencije Elektrane 2012, pod nazivom „Energetski resursi, energetska efikasnost, ekološki i eksploatacioni aspekti rada elektrana“. Konferencija se održala od 30. oktobra do 2. novembra 2012. godine na Zlatiboru u hotelu “Palisad”.

Kompanija Siemens učestovala je na konferenciji u svojstvu Velikog sponzora. Cilj konferencije, koju već nekoliko godina organizuje Društvo termičara, je da okupi značajne predstavnike, eksprete i inženjere nadležnih institucija, privrednih organizacija elektroprivreda kako bi razmenili znanja, iskustva i zajednički uspeli da dođu do rešenja trenutnog stanja elektrana i tako poboljašali njihov rad.

Učesnici konferencije posetili su i najstariju srpsku hidrocentralu “Pod gradom” na reci Đetinji u Užicu u kojoj je 1900. godine instaliran Siemensov generator koji i dan danas proizvodi struju.

Kompanija Siemens prisutna je u Srbiji već 125 godina, tačnije od 1887. godine kada je učestovala u pionirskim poduhvatima elektrifikacije Beograda i Srbije. Danas je Siemensom sektor Energija vodeći dobavljač proizvoda, usluga i rešenja za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, kao i za ekstrakciju, konverziju i transport nafte.

Leave a Reply