Događaji

Simens dodelio nagrade deci pobednicima likovnog konkursa

Simensov likovni konkurs za decu „Vetar + vetrenjača = Struja“, koji je kompanija organizovala povodom proslave jubileja – deset godina uspešnog poslovanja fabrike za proizvodnju vetrogeneratora u Subotici, dodelila je deci pobednicima nagradu “Siemens eksperimentalni set“ za sve tri kategorije, sa namerom da motivišu mališane na istraživanje i edukaciju.

siemens

„Drago nam je što smo decu ovim kokursom podstakli i povezali je sa našim proizvodima, koji su neizostavni deo svake četvrte vetrenjače u Evropi. Deca, kako samo ona umeju, iskazala su emocije, saznanja i poimanje vetra kao obnovljivog izvora energije, a mi smo otišli i korak dalje i rešili da unapredimo njihova saznanja i interesovanja“ rekao je direktor Simensove fabrike u Subotici Ištvan Sekula.

Autor pobedničkog rada u kategoriji predškolskog uzrasta nacrtao je Petar Jovičić (6) iz Subotice, dok je za najbolji rad u kategoriji uzrasta od 7 do 10 godina izabran rad Nine Furtsner (7) sa Palića. Za najkreativnije rešenje likovnog konkursa, uzrasta od 10 do 14 godina, odabran je rad Danice Milanović iz Knjaževca, koja ide u sedmi razred osnovne škole.

Simensov likovni konkurs za decu je trajao od 22. jula do 1. septembra 2013. godine, i tom prilikom je pristiglo 85 likovnih radova, koje je ocenjivao stručni žiri u sastavu slikara i pedagoga, Miroslava Jovančića, Đerđa Baroša (György) i Hunora Šurkovića (Gyurkovics).

Leave a Reply