Dani industrije, grupna fotografija
Događaji

Simens organizovao „Dane industrije“

Sektor Industrija, kompanije Siemens d.o.o. Beograd, organizovao je konferenciju „Dani industrije“, koja se od 4. do 7. juna 2013. godine održava na Staroj planini, u hotelu „Falkensteriner“. Inženjerski tim kompanije predstavio je inovativna rešanja čijom primenom se može ubrzati proces i poboljšati kvalitet proizvodnje i smanjiti troškovi u oblasti industrije.

Na četvorodnevnoj konferenciji prisutni imaju priliku da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i rešenjima u industriji, kao i softverskim alatima koji su na raspolaganju korisnicima. Od predavača, stručnjaka u ovoj oblasti, posetioci su takođe u prilici da čuju šta je to novo što kompanija Simens nudi kao i da se upoznaju sa podrškom koju mogu očekivati od Simensovih stručnjaka na realizaciji različitih projekata u industriji.

Dani industrije, grupna fotografija

Dani industrije, grupna fotografija

“Simens je u Srbiji prisutan 126 godina, i sa naprednim tehnologijama danas, kao i na samim počecima industrijalizacije u Srbiji, utičemo na razvoj domaće privrede i društva. Od ukupno 850 zaposlenih u Srbiji, čak 700 radi u Simensovoj fabrici vetrogeneratora u Subotici, što govori u prilog tome da smo jako industrijski orijentisani i stručno potkovani. Nalazimo se među deset najvećih izvoznika iz Srbije, i ponosni smo da je proizvodnja u srpskom Simensu na ovako visokom nivou i da možemo da odgovorimo na sve zahteve i inostranog tržišta”, istakao je Vladimir Duboka, direktor sektora Industrija. On je dodao da u ovom sektoru u celom svetu radi više od 80 hiljada zaposlenih.

Sektor Industrija je u Srbiji, ne uključujući rezulatate fabrike, u prethodnoj fiskalnoj godini ostvario vrednost porudžbina od 14 miliona evra i vrednost prodaje od 13 miliona. Pored zaposlenih u fabrici u Subotici ovaj sektor u lokalnoj kompaniji u Beogradu ima 38 zaposlenih, od kojih je 36 sa visokom stručnom spremom.

Sektor Industrija obuhvata proizvodnju i prodaju kompletnog spektra industrijske elektro-opreme, od jedinstvenih instalacionih komponenti, do računarskih upravljačkih sistema za vođenje čitavih fabrika koji postavljaju nove standarde u oblasti automatizacije i pogonske tehnologije.

U okviru konferencije „Dani industrije“  održaće se i mini sajam automatike kao i četiri CEP seminara, programa koji su namenjeni korisnicima iz industrije čiji je cilj, prvenstveno, da se upoznaju sa portfolijom proizvoda, korišćenjem softverskih alata za izbor opreme, održavanja i korišćenja Simensovih proizvoda.

Leave a Reply