Događaji

Sinergija 09 – Fresh from Microsoft

Povodom organizovanja 9. po redu Sinergije, koja će biti održana u Sava Centru, od 17. do 19. novembra ove godine, predstavnici kompanije Microsoft, kao glavni organizatori ovog događaja, najavili su zanimljivosti u vezi najveće IT konferencije u regionu.

Tokom Sinergije puno svežih IT tema – ideja, rešenja i proizvoda biće prikazano u više od 100 predavanja, studija slučaja i demonstracija. Prednosti Windows 7 operativnog sistema, novo izdanje Windows Servera 2008 R2, novi razvojni alati Microsoft Office-a, samo su neke od tema kojima će se baviti eminentni domaći i strani IT stručnjaci.

„Kao inspiracija za ovogodišnju Sinergiju 09 poslužila nam je jedna od globalno značajnih tema – odnos prema prirodi, a najviše odnos IT sveta i realnog sveta oko nas. Sinergija je pravo mesto gde IT profesionalci, kao i stručnjaci u sferi savremenog biznisa imaju mogućnost da razmene iskustva i da na jednom mestu čuju sve o Microsoftovim novitetima i tehnologijama od globalno poznatih predavača u domenu tehnologije,“ izjavio je Borko Kovačević, menadžer Sinergije u Microsoftu. Pored ostalih prominentnih predavača, na Sinergiji 09 učestvovaće i omiljeni, i veoma cenjeni prezenter – Rafal Lukawiecki, konsultant za strateška pitanja u kompaniji Project Botticelli Ltd.

Ove godine organizator se potrudio da ponudi predavanja namenjena donosiocima odluka. „Smatramo da u ovom ekonomskom trenutku suočeni sa svakodnevnim ekonomskim izazovima jako je bitno imati smernice o tome kako strateški pozicionirati svoj biznis. Pošto je danas teško zamisliti poslovanje bez informacionih tehnologija, Sinergija ove godine pruža mogućnost da na jednom mestu okupimo i poslovne ljude željne znanja i kreativnih i inovativnih rešenja,“ rekao je Vladan Živanović, generalni direktor Microsofta u Srbiji.

Informacije o Sinergiji su dostupne na web stranici: www.mssinergija.net. Drugi talas registracije, koji takođe se može uraditi preko iste web stranice, započinje 5. oktobra.

Leave a Reply