Događaji

Sinergija nastavlja sa nagradnim konkursima

Pred finale konkursa za zvanični logo Sinergije 10, organizatori predstavljaju još jedno zanimljivo takmičenje, ovoga puta namenjeno web dizajnerima i programerima.

U periodu od 18.08.2010. do 18.09.2010. potrebno je da osmislite interesantan i koristan Windows gedžet ili Internet Explorer akcelerator. Autore najoriginalnijih rešenja očekuju vredne nagrade, koje uključuju pune kotizacije za ovogodišnju jubilarnu Sinergiju, kao i Microsoft hardver.

Partner takmičenja je poznati blog Superteza, čiji će se urednik naći u žiriju koji će odrediti pobednike, pored predavača ovogodišnje Sinergije – Bojana Jovičića i predstavnika Sinergija tima.

Za sve sve one koji se možda po prvi put sreću sa gedžetima i akceleratorima pobrinuće se tutorijali na Supertezi ((Windows gedžetiIE akceleratori). Kroz primere, ovi tutorijali će vas provesti kroz sve korake neophodne za pravljenje korisnih malih programa, koji vrlo lako mogu biti odabrani kao najoriginalniji, najkorisiniji, najlepše dizajnirani.

Sve pristigle predloge organizatori će redovnoobjavljivati putem društvenih mreža, a na Facebook-u će fanovi Sinergije moći da daju svoj komentar i izraze stoj stav u vezi sa svakim predlogom.

Pravila konkursa

Tema konkursa vezana je za Sinergiju, Microsoft tehnologije i IT u celini. Potrebno je obezbediti originalno jedinstveno rešenje gedžeta/akceleratora, dokumentovati ga kroz sažet opis funkcionalnosti, i obezbediti nekoliko screenshot-ova koriščenja. Ukoliko aplikacija koristi skripte ili rešenja drugih autora, potrebno je to eksplicitno naglasiti i navesti izvor i autora.

Dozvoljeno je korišćenje logotipa Sinergije u izvornom obliku. Ukoliko je potrebno iskoristiti logo / slogan ovogodišnje Sinergije, potrebno je sačekati kraj konkursa za zvanični logo.

Sva pitanja, konačna rešenja i predloge možete poslati na mail [email protected]. U poljusubject potrebno je navesti Contest – Gadgets & Accelerators. Sve datoreke (files) bi trebalo da budu zapakovane u zip ili rar arhivu koja nosi ime i prezime autora, kao i vrstu rešenja – primer: petar-petrovic-gadget.zip ili ivana-ivanovic-accelerator.rar.

Leave a Reply