Događaji

Smart e-Government konferencija

U BEOGRADSKOM HOTELU KONTINENTAL, 28. i 29. oktobra 2010. održava se šesta međunarodna izložba i konferencija SMART E-GOVERNMENT 2010. posvećena elektronskom identitetu i uslugama elektronske uprave u skladu sa inicijativom i2010 o formiranju jedinstvenog informacionog prostora Evrope.

Centralna tema skupa je “Razvoj novih servisa e Uprave u regionu” Program skupa obuhvata četiri oblasti: Politika informacionog društva, Aplikacije e Uprave, Smart kartice i elektronske ID tehnologije i Rešenja u oblasti zaštite elektronske vlade.

Konferenciju će u četvrtak u 9 časova, 28.oktobra 2010. otvoriti Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije

Posetioci manifestacije će moći da se upoznaju sa novim rešenjima iz oblasti pametnih (smart) identifikacionih kartica, novih elektronskih pasoša, inteligentnih zdravstvenih kartica, bezbednih e-government portala, sistema za elektronske javne nabavke, standarda EU u oblasti elektronske identifikacije, infrastrukture za primenu digitalnih potpisa i sertifikata i savremene i bezbedne mreže e-uprave za sigurnu komunikaciju sa građanima i privredom.

Okrugli sto sa temom “ Razvoj  e Uprave u Srbiji i regionu  – elektronski identitet u aplikacijama e Uprave ”

Manifestaciju organizuje Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije (ASIT), u saradnji sa Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo  RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Privrednom komorom Srbije, naučnim i stručnim institucijama, javnim i privatnim preduzeća i kompanijama koje se bavi IT industrijom.

Više informacija o manifestaciji Smart e-government 2010 potražite na adresi http://www.smartegov.rs.

Leave a Reply