Događaji

Smart na jubilarnoj Sinergiji

U ponedeljak, 15. novembra, svečano je otvorena deseta jubilarna Sinergija pod sloganom “We are all in” i to u Narodnom pozorištu u Beogradu. Najveću IT konferenciju u Jugoistočnoj Evropi otvorili su Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije, Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, Meri Vorlik, ambasadorka SAD u Srbiji i predstavnici Microsofta.

“Kao globalni trend koji osvaja ICT, “Cloud Computing” će obeležiti ovogodišnju Sinergiju, a ujedno označiti i početak jedne nove ere koja će iz korena promeniti način na koji shvatamo informaciono komunikacione tehnologije. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošača širom sveta, a u narednom periodu i u Srbiji” naglasio je generalni direktor Microsofta Srbija, Vladan Živanović.

Umetničkim performansom neočekivanog spoja baleta i novih tehnologija, prvaci baleta Narodnog pozorišta Milica Jeftić i Konstantin Kostjukov, sve prisutne su poveli u svojevrsnu šetnju po oblacima, dok je prvakinja opere Suzana Šuvaković otpevala jednu prigodnu ariju.

Zvanicama su se obratili visoki zvaničnici Microsofta, Majkl Hartman, direktor centrale za Centralnu i Istočnu Evropu, Pjerpaolo Taliento, direktor Public sektora za region CCE, dok se preko video linka obratio i Kevin Terner drugi čovek korporacije Microsoft.

Do 19. novembra, strani i domaći IT stručnjaci održaće preko 100 predavanja, edukativnih radionica, seminara i poslovnih skupova. Microsoft Srbija predstaviće nove proizvode i usluge: Windows Phone 7, Office 2010 na srpskom jeziku, Windows Live Essentials 2011 i Microsoft Lync Server 2010. Partneri konferencije će se predstaviti u EXPO delu Sava Centra, gde će se i nalaziti izložbeni štand kompanije Smart d.o.o.

Leave a Reply