Događaji

ŠPICA Centar domaćin sastanka Slovenačkog Poslovnog Kluba

ŠPICA Centar, jedan od vodećih domaćih sistem integratora na području primene mobilnih rešenja i sistema za upravljanje radnim vremenom, bila je domaćin na sastanku Slovenačkog Poslovnog Kluba (SPK) koji se održao10.3.2011. u hotelu Continental Beograd u dvorani Atlantic / Pacifik. Gost skupa bio je g. Dragutin Radosavljević, direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije.

U radnom delu sastanka bilo je reči o poreskoj politici u Srbiji, o čemu će je govorio g. Radosavljević, i o značaju podizanja nivoa efikasnosti u poslovnim aktivnostima i ulozi savremenih informatičkih rešenja u racionalizaciji poslovanja, o čemu sugovorili g. Tone Stanovnik, direktor preduzeća ŠPICA International, Ljubljana i g. Darko Korać, direktor preduzeća ŠPICA Centar, Beograd.

Predstavnici kompanije ŠPICA posebno su se osvrnuli na neophodnost aktivne primene sistema za upravljanje radnim vremenom i sistema za upravljanje sredstvima. Od četiri vitalna resursa svakog poslovnog sistema, o ljudima, odnosno zaposlenima, imamo sve informacije, dobro pratimo finansije i tokove novca, međutim, nedovoljno vremena posvećujemo resursima kao što su radno vreme i materijalna sredstva.

Upravo u tim segmentima, kriju se značajne mogućnosti za racionalizaciju, smanjenje troškova, poboljšannje efikasnosti i podizanje nivoa produktivnosti. Primena kvalitetnih sistema za evidenciju prisustva i kontrolu pristupa, odnosno savremeni Access Management, sistema za automatizaciju popisa sredstava, zatim primena sistema za automatizaciju najobimnijih manuelnih aktivnosti u lancu snabdevanja i povezivanje tih sistema sa ERP rešenjima, jeste imperativ za uspešno poslovanje.

Nakon radnog dela, tradicionalno, usledio je razgovor uz prikladan koktel i zakusku, u prijatnom ambijentu, starog „Conti“-ja.

 

Leave a Reply