Događaji

Srbija u međunarodnom procesu o informacionom društvu

Organizatori pozivaju sve zainteresovane na tribinu “Srbija u međunarodnom procesu o informacionom društvu — u susret četvrtom Internet Governance forumu Ujedinjenih nacija” u organizaciji međunarodne organizacije DiploFoundation, Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL), Ministarstva telekomunikacija i informacionog društva, Ministarstva kulture, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Centra za razvoj Interneta u sredu, 4. novembra 2009. od 10 do 14 časova u prostorijama Republičke agencije za telekomunikacije (Višnjićeva 8, Beograd)

Uvodna izlaganja:

Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo;
Nebojša Bradić, ministar kulture;
Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti;
Milan Janković, izvršni direktor RATEL;

Tribina se organizuje sa idejom da omogući domaćoj stručnoj javnosti iz oblasti informatike, prava, ekonomije, međunarodnih odnosa, kulture, novih medija i obrazovanja da učestvuju u pripremnoj fazi foruma Ujedinjenih nacija o upravljanju Internetom (IGF) koji će biti održan od 15. do 18. novembra 2009. godine u Egiptu.

Forum je internacionalna arena za diskusije i saradnju u vezi sa razvojem Informacionog društva i upravljanja Internetom, a učesnici su predstavnici vlada, međunarodnih organizacija i institucija, poslovnog sektora, civilnog društva, akademskih institucija. Široki spektar tema međunarodnog procesa obuhvata tehničke, pravne, ekonomske i društvene aspekte Interneta, a program tribine koja se održava u Beogradu razmotriće neke od aktuelnih tema (akteri i odnosi globalnog diplomatsko-političkog procesa; infrastruktura i pristup; kritični Internet resursi; bezbednost, sigurnost i zaštita dece; privatnost i kontrola sadržaja; prava korisnika, ljudska prava i sloboda izražavanja; pristup znanju i informacijama, zaštita intelektualne svojine, novi mediji, medijska pismenost i obrazovanje; raznolikost i višejezičnost).

Leave a Reply