Srednjoškolci Srbije na testu iz preduzimljivosti
Događaji

Srednjoškolci Srbije na testu iz preduzimljivosti

Nacionalno finale Poslovnog izazova – takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – će biti održano od 26. do 27. februara.

 

Nacionalno takmičenje će okupiti 60 učenika iz 50 srednjih škola u Srbiji koji su se plasirali u finale na regionalnim takmičenjima organizovanim u Beogradu, Leskovcu, Novom Sadu i Čačku. Prvog dana takmičenja, finalistima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis volontera, učenički timovi osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će drugog dana predstaviti članovima žirija i publici. Zajedno sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, 20 finalista iz Srbije  će učestvovati i u Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će biti održan u aprilu u Crnoj Gori.

Srednjoškolci Srbije na testu iz preduzimljivosti

Srednjoškolci Srbije na testu iz preduzimljivosti

 

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Razvijanjem veština na inovativan način, učenici unapređuju svoj preduzetnički duh i povećavaju mogućnosti za zapošljavanje.

 

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja već 10 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti u školama širom Srbije, a finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Telekom Srbija, Saga i BASF.

 

 

Program:           petak, 27. februar – Top of the Hub (25. sprat Poslovnog centra Ušće)

 

14.00 – 14.20              Uvodna obraćanja:

                                    Svetlana Kisić, predsednica UO Dostignuća mladih

                                    Susan Kutor, direktorka USAID Kancelarije za ekonomski razvoj

14.20 – 15.45              Prezentacije biznis planova timova

15.45 – 16.30              Koktel

16.30 – 17.00              Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Leave a Reply