Događaji

S&T seminar “Vblock – data centar sledeće generacije”

S&T Srbija poziva zainteresovane na besplatni seminar “Vblock – data centar sledeće generacije” koji će se održati 7. maja u IN Hotelu na Novom Beogradu, sa početkom od 9 časova.

Poslednjih godina, trend u informacionim tehnologijama je konsolidacija serverskih sistema, vođena pre svega kompaktnim blejd serverima i virtuelizacijom. Kao odgovor na povećanje kompleksnosti i gustine računarskih sistema, a u cilju boljeg iskorišćenja resursa i efikasnosti, kompanije Cisco, VMware i EMC su stvorile objedinjeni proizvod – Vblock, osnovnu visoko optimizovanu i unifikovanu jedinicu za izgradnju računskih centara budućnosti.

S&T je bio pionir, a sada je jedan od glavnih nosilaca virtuelizacije i konsolidacije u Srbiji i regionu. Ovakav pristup nastavljamo implementacijom prvog Vblock sistema u regionu. Kolege iz S&T kancelarije u Mađarskoj, koji su nosioci ovog značajnog posla, će vam predstaviti uspešnu referencu data centra sledeće generacije. Pozivaju se zainteresovani da vide zašto u SnT-ju veruju da je ovo rešenje na kome treba graditi buduće sisteme, i da u razgovoru sa domaćim i stranim predavačima zajedno uočimo kako ovo rešenje može dati snagu vašem poslovanju i fleksibilnost da odgovorite budućim izazovima.

O Vblock inovativnom rešenju

Upravo takvo jedno rešenje predstavlja najmoderniji svetski IT trend i S&T Serbia, kao IT inovativni lider u region, još jednom ima čast da Vam predstavi novu inovativnu tehnologiju na kojoj će se zasnivati IT centri budućnosti. Ova tehnologija je nešto sasvim novo u regionu i predstavlja odgovor vodećih svetskih proizvođača na sve veće zahteve IT sveta, tj. na povećanje kompleksnosti i gustine računarskih sistema, a u cilju boljeg iskorišćenja resursa i efikasnosti.

Gledajući prema budućim potrebama korisnika računarskih sistema, kompanije Cisco, EMC i VMware su stvorile objedinjeni proizvod – Vblock, osnovnu jedinicu za izgradnju računarskih centara budućnosti. Visoko optimizovan i unifikovan, ovaj sistem predstavlja okosnicu za “cloud” sisteme, dajući računarskim sistemima fleksibilnost

neophodnu da zadovolji zahteve poslovnih korisnika, bili oni unutar iste kompanije ili izvan nje.

Koristeći inovativni pristup, kompanija Cisco je kreirala UCS sistem servera. Iako nova na tržištu servera, kompanija Cisco je svojim visoko integrisanim rešenjem unela novi pogled na organizaciju računarskog centra. Cisco UCS serveri se odlikuju pojednostavljenim upravljanjem i povezivanjem, kao i arhitekturalnim rešenjem koje omogućava veće količine RAM memorije po procesoru u odnosu na konkurentske servere.

Ova karakteristika je najbolje iskorišćena u virtuelizaciji, a vodeći svetski virtuelizacioni proizvođač na tržištu servera baziranih na Intel klasi procesora je kompanija VMware. Rešenja za virtuelizaciju kompanije VMware su dobro poznata, a u okviru Vblock sistema predstavljaju okosnicu na kojoj se gradi virtuelni računarski centar budućnosti.

Osnova celog sistema je skladištenje podataka, a za ovu svrhu se koriste storidž sistemi kompanije EMC. Poznati po visokoj pouzdanosti i performansama, EMC storidž sistemi daju mogućnost proširenja najvišu u klasi. Osim storidž sistema, EMC u Vblock sistemu učestvuje i sa Ionix objedinjenim rešenjem za upravljanje i nadzor.

Sistemi Vblock arhitekture dolaze u nekoliko predefinisanih veličina, a njihove karakteristike su definisane prema broju virtuelnih mašina koje mogu da opsluže, koristeći realne poslovne aplikacije. Ovim putem se približavaju dva tradicionalno sukobljena sveta – IT službi i poslovnih korisnika, omogućavajući IT službi brži i efikasniji rad, a poslovnim korisnicima tačan uvid u zahteve njihovih aplikacija.

Objedinjeno Vblock rešenje se može opisati i kao “oblak u kutiji” (cloud in a box) – jedinstveno rešenje, koje dolazi s jedne adrese, i omogućava brz ulazak u svet “cloud” računarskih centara budućnosti. Sada i kompanija srednje veličine može da dopusti sebi pristup “cloud” svetu. Odlučujući razlog za ovakav pristup je unošenje agilnosti u IT službu, neophodne da omogući fleksibilnije i prilagodljivije poslovanje.

AGENDA

09:00 – 09:30 Registracija učesnika – kafa dobrodošlice
09:30 – 10:00 Pozdravni govor
Miroslav Milić, Rukovodilac infrastrukturnih rešenja, S&T Serbia
10:00 – 10:45 Next generation datacenter insights and outlook on the S&T – VCE partnership
Michael C. Fritz, Director networking & security, S&T AG (na engleskom jeziku)
10:45 – 11:15 UCS – Success story
Istvan Gyenes, Storage group manager, S&T Hungary (na engleskom jeziku)
11:15 – 11:45 Kafe pauza
11:45 – 12:30 Unified Computing System
Višnja Milovanović, System engineer, CISCO
12:30 – 13:15 Vblock platforma
Dejan Živanović, Presales manager, EMC
13:15 – 13:45 VMware – za IT kao servis
Ivo Sladoljev, Territory manager Adriatics, VMware
13:45 – 15:00 Koktel posluženje
15:00 Završetak skup

Leave a Reply