Događaji

“Start Conference” – kreiranje društveno korisnih aplikacija za Windows 8

Udruženje studenatainformatike FONIS, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka, Digitalne agende i brojnih sponzora, organizuje konferenciju i takmičenje pod nazivom “Start Conference” u cilju podizanja svesti novih informacionih tehnologija u Srbiji i kreiranja društveno korisnih aplikacija za Windows 8, najnoviji operativni sistem Microsoft-a, dostupnog širokom broju različitih uređaja.

U okviru konferencijskogdela, učesnici će se kroz interaktivna predavanja i panel diskusije upoznati sa Windows 8 operativnim sistemom, uspešnim start-up projektima u Srbiji, kao i primerima dobre prakse u primeni IT-a u našoj i susednim zemljama.

Praktične radionice kroz koje će se studenti upoznavati sa Windows 8 operativnim sistemom i načinom razvoja aplikacija. Radionice će se održati u Zrenjaninu, Novom Sadu, Nišu i Beogradu na tehničkim fakultetima. Takmičenje u formatu hakatona održaće se paralelno sa konferencijom gde će se osam ekipa od po tri programera do 27 godina starosti takmičiti u razvoju Windows 8aplikacija,za šta će na raspolaganju imati 24sata. Windows 8 aplikacije mogu da se prave pomoću jezika: JavaScript/HTML5, C#, VB.NET ili C++. Svim učesnicima je obezbeđen prostorza rad sa pristupom internetu, vreće za spavanje i osveženje. Pobednički tim čekaju vredne nagrade!

Vreme održavanja projekta je 8. i 9. decembar 2012. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Više o konferenciji i propozicijama takmičenja, možete saznati na zvaničnom sajtu projekta, gde se svi  zainteresovani studenti i programeri mogu prijavitizaučešće na takmičenju iliprisustvo napredavanjima . Poziv je  otvoren do kraja novembra.

Budite deo zajednice koja menja Srbiju i pozitivno utiče na njenu svest. Prijavite se i učestvujte u zajedničkom poduhvatu kreiranja Windows 8 aplikacija!

Leave a Reply