Događaji

STARTup Live Novi Sad #1

Sredinom ovog meseca, u periodu od 12. do 14. decembra, će se u Zrenjaninu, Novom Sadu i Subotici održati prezentacija međunarodnog edukativnog događaja STARTup Live Novi Sad #1 (http://www.startuplive.in/novi-sad/1/) namenjenog svim firmama i pojedincima koji imajuinteresantne poslovne ideje i inovativne projekte a potrebna im je podrška da bi ih uspešno realizovali i privukli investicije. Prezentacije će se održati po sledećem planu:

  • Zrenjanin, 12.12.2012. u 12h, Poslovni inkubator Zrenjanin

  • Subotica, 14.12.2012. u 18h, otvoreni univerzitet Subotica

STARTup Live Novi Sad #1 je internacionalni poslovni događaj koji ima za cilj da okupi i poveže inovativne i kreativne ljude različitih profesionalnih profila u nameri da se podstakne preduzetništvo. Događaji ove vrste se održavaju u preko 14 gradova širom Evrope (Hamburg, Beč, Atina, Porto, Prag…) i četiri godine unazad okupljaju veliki broj potencijalnih preduzetnika, investitora i stručnjaka iz različitih oblasti privrede. Do sada je uspešno realizovano više od 50 projekata koji su proizašli kao rezultat učestvovanja na ovim događajima.

Ovaj događaj nudi mogućnost učesnicima da predstave svoje ideje i projekte potencijalnim investitorima i  saradnicima, dobiju savete od pažljivo biranih stranih i domaćih mentora čiji zadatak je da motivišu i usmere  timove koji se okljupljaju oko ideje, kako bi njihov projekat ostvario svoj maksimalni profesionalni i  komercijalni potencijal.

Za realizaciju ovakvog događaja u Republici Srbiji, NVO „e-Front“ je dobila ekskluzivnu licencu od strane  organizacije STARTeurope, matične organizacije iz Austrije.

Kako je  zamišljen  trodnevni  događaj?

Učesnici dolaze sa svojim idejama, predstavljaju ih (elevator pitch), zajedno sa mentorima dorađuju i  dopunjuju, grade tim, i na kraju finalni projekat predstavljaju žiriju i investitorima. Specijalni žiri ocenjuje sve  predstavljene projekte, bira najbolje, te nosioci tih projekata bivaju nagrađeni od strane sponzora a imaju i  šansu da privuku investicije zainteresovanih investitora.

Ono po čemu se razlikuje od sličnih događaja je, osim što okuplja i povezuje inovativne i kreativne ljude  različitih profesionalnih profila, neguje interdisciplinarni pristup i podržavajuće, negujuće okruženje, okuplja  motivisane ljude, podržava izvanredne poslovne ideje i rešenja, nudi jaku mrežu podrške i pomoći za  pokretanje biznisa, obezbeđuje saradnju sa odličnim partnerima I mentorima

4 thoughts on “STARTup Live Novi Sad #1

  1. Sale

    Dobra fora, svi prezentuju svoje ideje, a onda lokalni tajkuni naprave biznis od toga. Onaj čija je ideja dobra dobije “zahvalnicu”.

  2. Aca

    Тако се то ради. Идеје се не могу патентирати – као случајно.

Leave a Reply