Događaji

STARTUP LiVE po prvi put u Beogradu

Prva medjunarodna konferencija posvecena mladim preduzetnicima STARTUP LiVE Belgrade odrzace se od 20. do 22. aprila 2012. godine u prostorijama Privredne komore Beograda. Cilj ove konferencije je da se podstakne preduzetnistvo u Srbiji i da se okupe i povezu inovativni i kreativni ljudi razlicitih profesionalnih profila. Dogadjaj se realizuje u saradnji sa organizacijom STARTeurope iz Beca, koja se vec nekoliko godina bavi organizovanjem slicnih dogadjaja u Austriji i drugim zemljama regiona.

Trodnevna konferencija je namenjena svim ljudima koji imaju zanimljiv, perspektivan i inovativan projekat, a nedostaje im neki segment da bi taj projekat unapredili, dovrsili i realizovali. Ucesnici ce moci da predstave svoje ideje i projekte potencijalnim investitorima i saradnicima, kao i da dobiju savete od pazljivo biranih stranih i domacih mentora ciji je zadatak da motivisu i usmere timove kako bi njihov projekat ostvario svoj maksimalni profesionalni i komercijalni potencijal.

Tokom tri dana takmicice se 20 najzanimljivijih projekata prijavljenih preko Web sajta www.startuplive.in/belgrade/1/ a oni koju udju u finale ce imati priliku da svoje ideje predstave pred publikom i strucnim zirijem. Projekti koji osvoje najvise pozitivnih reakcija zirija, mentora i publike dobice priliku da se predstave i na regionalnim dogadjajima i tako prikupe jos vise sredstava i dodju do finalne realizacije projekta koji su osmislili.

STARTUP LiVE dogadjaji se odrzavaju u preko 14 gradova sirom Evrope (Hamburg, Bec, Atina, Porto, Prag…) i već cetiri godine okupljaju veliki broj preduzetnika, investitora i strucnjaka iz razlicitih oblasti privrede. Do sada je uspesno realizovan veliki broj startup projekata koji su proizasli kao rezultat ucestvovanja na ovim dogadjajima.

Organizacija STARTeurope, od koje je potekla sama ideja podrske startup projektima, osnovana je 2009. godine u Becu od strane mladih vizionara, preduzetnika i istomisljenika sa znanjem i iskustvom u oblasti ekonomije i tehnike. Vodjeni istom idejom, oni su zeleli da izadju iz postojecih kalupa, podstaknu razvoj preduzetnickog razmisljanja i time premoste jaz izmedju razlicitih oblasti. Nakon samo dve godine, organizacija STARTeurope je ostvarila saradnju sa brojnim velikim korporacijama, firmama, institucijama i organizacijama i postala lider u organizovanju dogadjaja u oblasti preduzetnistva.

Leave a Reply