Događaji

Steve Wozniak govoriće na CeBIT Global Conferences

Izumitelj prvog Apple računara već više od 30 godina predstavlja ikonu silikonske doline. U martu ćete moći da nadarenog pronalazača čujete uživo!

Steve Wozniak je nesumnjivo jedna od najvećih ikona IT industrije. Kompjuterski genije, inženjer i suosnivač kompanije Apple govoriće u četvrtak, 13. marta 2014. godine, na vodećoj međunarodnoj konferneciji CeBIT Global Conferences u Hanoveru (Nemačka).

Steve Wozniak je izuzetno nadaren programer i izumitelj. Njegova duga lista dostignuća obuhvata pronalazak prvog pravog personalnog računara i mnoštvo drugih tehnoloških noviteta. Zajedno sa Steve Jobs-om i Ronald Wayne-om je 1976. osnovao Apple i razvio sada već legendarne računare Apple I i II. Godine 1985. napustio je Apple i osnovao nekoliko kompanija kao deo svog ličnog zalaganja za izradu tehnologija dostupnih običnim ljudima.

cebit-2014
Danas je Steve Wozniak zagovornik korišćenja računara u školama i sponzor brojnih pilot projekata. Pored toga zalaže se za veću otvorenost i kompatibilnost u IT industriji, a poznat je i kao veliki filantrop koji naročito pomaže malim preduzećima.

Upravo to je razlog zbog ga poštuju i dive mu se mnogi ljudi širom sveta, uključujući i Oliver Frese-a, člana Upravnog odbora Deutsche Messe. “Radujem se prilici da vidim Steve Wozniak-a”, oduševljen je Frese. “On poseduje mnoge osobine koje važe i za CeBIT: predstavlja ikonu IT industrije, uživa veliki ugled u svetu, nadahnut je i kreativan, voli proizvode koje čine život lakšim i veruje u davanje šansi malim kompanijama.”

CeBIT Global Conferences

CeBIT Global Conferences (CGC) je glavni događaj u okviru konferencijskog programa sajma CeBIT 2014. CGC će se po prvi put održati u zasebnoj hali (hala 8). Više od 100 predavača će nastupiti na tri različite bine sa tri jedinstvena formata prezentacije. Tokom ukupno 70 časova vrhunskog programa govoriće se o svim ključnim pitanjima koja danas oblikuju digitalni svet. Konferencija će, između ostalog, ponuditi kvalitetne međunarodne predavače iz poslovnog sveta i politike, brojne radionice i panel diskusije, kutak za govornike (Speakers’ Corner), prostor za upoznavanje i povezivanje i tzv. ‘Demo Desks’. Učešće na CeBIT Global Conferences se plaća i nije uračunato u cenu sajamske ulaznice. Konferencija je dvojezična (na nemački i engleskom), a detaljnije informacije se nalaze na web-sajtu: www.cebit.de/en/cgc

Leave a Reply