Događaji

Studenti FIT-a na Mikser Dizajn Expo

U prostoru magacina “Žitomlina’’ na Dorćolu, svečano je otvoren “Mikser Design Expo”, centralizovana multi-disciplinarna manifestacija za afirmisane autore, proizvođače i studente iz oblasti kreativne industrije savremenog dizajna, multimedia, grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija.

Pored mnogih fakulteta iz regiona, na Expo Design Week-u predstavio se i Fakultet informacionih tehnologija.

U radu su učestvovali studenti prve, druge i treće godine podusmerenja grafički dizajn interaktivnih medija i dizajn štamapanih medija. Svoju kretivnost su pokazali u vidu vrlo zanimljive kolekcije digitalnih printova. Raznovrsnošću radova pokazali su svoj talenat ali i krajnje lične stavove na određene teme. Ovi mladi ljudi su vizuelnom izražavanju pristupili veoma smelo, bez slepog praćenja trendova. Koristili su najrazličitije tehnike počev od kolaža, vektorske ilustracije, fotomontaže i animacije.

U Expo Zoni na nivou C posetioci su imali priliku da vide izuzetno efektnu postavku pod nazivom Fresh Wesh. Štand je izgledao poput prave vešernice – na konopcima je visio beli veš a centrifuge veš mašina radile su punom parom. Tu su bila i dva monitora na kojima su bili predstavljeni radovi studenata. Šta su ovi mladi dizajneri hteli da poruče? Njihov brend Fresh Wesh ima za cilj da promoviše svež pogled na dizajn koji je prezentovan na medijumu belog veša. Dakle, simbolika je vrlo verdra i duhovita – uvek svež pogled na nešto što je potpuno svakodnevno…..

Studenti FIT-a od ove veoma značajne manifestacije očekuju razmenu iskustava i umrežavanje progresivnih činilaca savremenog srpskog društva, kako sa kompanijama koje su ovaj događaj učinile mogućim, tako i sa talentovanim kreativcima koje poslovanje domaćih kompanija mogu učiniti još uspešnijim.

Leave a Reply