Događaji

Studenti iz Slovenije posetili kompaniju TeleGroup Beograd

TeleGroup Beograd je podržao inicijativu beogradskog Elektrotehničkog fakulteta, koji na godišnjem nivou organizuje razmenu studenata iz regiona, i tim povodom je 19. maja ugostio 40 studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Ljubljane. Ove godine je u fokusu stručne ekskurzije privreda i poseta kompanijama koje se bave informaciono – komunikacionim tehnologijama (ICT).

TeleGroup Beograd je, kao jedan od vodećih integratora ICT sistema, mreža i softverskih aplikacija u regionu, prepoznat kao kompanija sa iskustvom u realizaciji integracionih projekata, koja budućim stručnjacima može da omogući razmenu znanja i veština. U nastojanju da se ukaže na inovativni pristup i korisne alate koje nude moderne tehnologije u telekomunikacijama i IT-u, studentima je omogućeno učešće u video konferenciji sa predstavnicima TeleGroup Banja Luka i predstavljena je inovativna tehnološka mPayment platforma, koja je rezultat domaćeg razvoja i koja će građanima Srbije omogućiti da račune za komunalne i druge usluge plate mobilnim telefonom. U laboratoriji su stručnjaci tehničke podrške studentima demonstrirali rad Aastra, Cisco, Rohde&Schwarz Topex, Polycom i drugih sistema što je i privuklo najveću pažnju studenata.

TeleGroup Beograd tradicionalno uspešno sarađuje sa Elektrotehničkim fakultetom i ideja je bila da ponudi svoj know-how budućim stručnjacima i ukaže na značaj savremenih komunikacionih tehnologija u korporativnom svetu.

Leave a Reply