Događaji

Studenti iz Srbije dobili najviša priznanja na takmičenju Oracle ThinkQuest 2012

Više od 51.000 učesnika, iz 59 zemalja, testiralo je svoje veštine na globalnoj sceni na takmičenju ThinkQuest 2012. Globalno takmičenje, koje sponzoriše Oracle Education Foundation (OEF), pozvalo je studente da reše neki realan problem koristeći svoje kritičko razmišljanje, komunikacione i tehnološke veštine.

Učesnici su prezentovali rešenja koristeći različite tehnologije, uključujući interaktivne aplikacije, online igrice, web stranice, foto-eseje, online dnevnike/blogove, animacije i video prezentacije. Nagrade za pobednike su bili laptop računari, donacije za škole i putovanje na ThinkQuest Live, inspirativni događaj dodela nagrada koji se održava u Zalivskoj oblasti San Franciska.

Pet studenata iz Srbije predstavljali su Prvi pobednički tim:
5 studenata – Aleksandar, Petar, Nemanja, Miloš i Jelena, sa Univerziteta Metropolitan – nagrađeni su 1. mestom, u kategoriji Razvoj Aplikacije, starosna grupa 18 do 22 godine, za njihov projekat “Luna”. Učenje studenata sa autizmom zahteva posebnu analizu specifičnih veština i navika svakog pojedinog studenta. Pobednički tim je kreirao platformu koja omogućava predavačima da stvore igre koje podjednako ispunjavaju potrebe studenata i predavača, ali i koje obezbeđuju prikupljanje statističkih podataka i njihovu analizu. Gospodin Mateja Opačić je bio mentor pobedničkog tima.

Pobednički timovi izabrani su među 5.624 prijavljena tima. Zemlje reprezentovane pobednicima uključuju Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju, Francusku, Veliku Britaniju, Grčku, Indiju, Malaziju, Portoriko, Rumuniju, Srbiju, Singapur, Šri Lanku i Sjedinjene Države.

Ovogodišnje takmičenje je dodatno priznalo i 10 najboljih škola, za njihovo kompletno učešće. Odabrane škole su iz Indije, Indonezije, Filipina, Rumunije i Singapura. Kompletnu listu možete naći na sajtu www.thinkquest.org

Timovi su imali približno osam meseci da definišu problem i prezentuju rešenje uz pomoć tehnologije. Međunarodni panel sudija-volontera pregledao je prijave i izabrao prvoplasirane, drugoplasirane i trećeplasirane pobednike, u tri starosne grupacije, za svaku kategoriju takmičenja.

Kompletna lista pobedničkih prijava dostupna je na sajtu www.thinkquest.org.

Leave a Reply