Događaji · PC računari

Studenti obišli Centar za istraživanje i razvoj kompanije Huawei

Nikola Špirić, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine, prilikom radne posete svetskoj izložbi EXPO 2010 u Šangaju, obišao je Centar za istraživanje i razvoj kompanije Huawei u istoimenom gradu.

Tom prilikom stručnjaci kompanije Huawei prikazali su gostima iz BIH najnovije tehnologije iz oblasti multimedijalnih i telekonferencijskih sistema.

U razgovoru sa g-dinom Ren Zhengfei, predsednikom kompanije Huawei, pored razgovora o poslovanju kompanije Huawei na tržištu Bosne i Hercegovine, dogovoreno je da Huawei odobri stipendije za studente iz BiH, kao podršku univerzitetu i razvoju novih stručnih kadrova.

Kompanija Huawei pristuna je na tržištu Bosne i Hercegovine od 2007. godine i uspešno posluje sa lokalnim operatorima.

Huawei je jedna od vodećih kompanija za pružanje telekomunikacijskih rešenja i u punom je vlasništvu svojih zaposlenih. Zahvaljujući konstantnim inovacijama namenjenim korisnicima, brzo reagujemo na potrebe svojih klijenata sveobuhvatnom ponudom prilagođenom njihovim zahtevima. Proizvodi i rešenja kompanije Huawei primenjuju se u više od 100 zemalja sveta i koristi ih 45 od 50 vodećih svetskih operatora, kao i više od jedne milijarde korisnika širom sveta. Huawei je 2009. godine ostvario prihod pre revizije u visini od 30 milijardi. Krajem decembra 2009, Huawei je imao preko 95.000 zaposlenih, uključujući 27.000 van Kine, i prosečnu stopu lokalizacije od 65 odsto. Kompanija Huawei u Srbiji posluje od 2005. godine.

Leave a Reply