career
Događaji

Studenti uz podršku Asseco SEE sami kreirali bazu podataka za Career Days

Tri studenta beogradskog Elektrotehničkog fakulteta, uz podršku i nadzor stručnjaka iz kompanije Asseco SEE, za mesec i po dana samostalno su kreirali bazu podataka – specijalizovani veb portal na kome će studenti završnih godina i mladi nezaposleni u okviru manifestacije Career Days, moći da ostave svoje biografije i tako olakšaju potencijalnim poslodavcima da ih upoznaju i pozovu na razgovor. 

career

Na manifestaciji Career Days, koja počinje sutra, 20. marta, i trajaće do 05. aprila, zahvaljujući novoj bazi na www.careerdays.rs biće značajno olakšano ne samo ostavljanje biografija i pregledanje profila kandidata, već će nezaposleni lakše moći i da pogledaju ponudu poslova koje nude kompanije učesnice Career Days.            

“Srbija je prepuna talentovanih devojaka i mladića kojima samo treba pružiti podršku i obezbediti uslove za rad i izvesno je, kao što se pokazalo  i u ovom slučaju, da odlučni rezultati uslede”, izjavila je Slađana Milenković, direktor za ljudske resurse izAsseco SEE i dodala da “i sam Asseco SEE u Srbiji funkcioniše kao kombinacija domaće pameti, visokostručnih znanja, globalnog iskustva i mladalačkog entuzijazma”.

“Tri mentora i HR tim koje smo dobili u kompaniji pomogli su nam da osmislimo koncept, a zatim i da realizujemo tu ideju. Na početku su nam pomagali više, a zatim, kako je projekat odmicao, radili smo sve više samostalno”, rekao je Matija Trenković, student beogradskog Elektrotehničkog fakulteta, koji je zajedno sa svojim kolegama Nenadom Stamenićem i Tahirom Slezovićem, kreirao bazu podataka za predstojećiCareer Days.

Manifestacija Career Days u organizaciji studentske organizacije AIESEC održava se već 19 godina, a cilj joj je da stvori uslove da mladi nezaposleni ljudi na najlakši, najbrži i najefikasniji način stupe u kontakt sa poslodavcima i iskoriste priliku da se zaposle. Kompanija Asseco SEE, koja je ove godine razvojni partner, uspešno sarađuje sa manifestacijom već duži niz godina.

Leave a Reply