Događaji

Sutra počinje SInergija 11

Najveća IT konferencija u jugoistočnoj Evropi sa novom energijom i novim tehnologijama ponovo je u Beogradu. Sinergija 11 biće održana od sutra 18. do 20. oktobra 2011. godine u Centru „Sava” u Beogradu, pod sloganom „New energy“ (Nova energija). Ovaj slogan na simboličan način prikazuje Cloud Computing,odnosno „računarstvo u oblaku“, koji predstavlja i centralnu temu ovogodišnje konferencije.

„KonferencijaMicrosoft Sinergija ove godine ulazi u drugu deceniju postojanja. Tema ovogodišnje konferencije biće Cloud Computing koji doživljava svoju ekspanziju i ima rastući značaj i za tržište Srbije. Na Sinergiji ćemo predstaviti Microsoft cloud strategiju, kao i nova proizvode i rešenja zasnovana na našoj tehnologiji“, najavio je Tomislav Trajkovski, direktor Sinergije 11.

Tokom dva dana trajanja tehničkog dela konferencije, biće održano preko 80 predavanja podeljenih u 8 tematskih celina. Predavanja će držati najeminantiniji domaći i strani IT stručnjaci, kao što su:  Andy Malone, Conor Cunningham, Dragoslav Ogar, Ivan Pavlović, Saša Jurić, Srđan Božović, Damir Dizdarević i mnogi drugi.

„Microsoft paralelno razvija sve svoje proizvode i usluge i „u oblaku”. Korisnici danas žele mogućnost da svojim dokumentima pristupaju sa bilo kojeg mesta i sa bilo kojeg uređaja i da ne budu vezani za samo za svoj računar ili mrežu. A to je upravo ono što im Microsoft Cloud rešenja omogućavaju. Sa druge strane, IT menadžeri u kompanijama imaju veću fleksibilnost u izboru dela infrastrukture koji će biti on premise ili u cloudu, što dugoročno dovodi i do povećanja produktivnosti i smanjenja troškova. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošača širom sveta, a uskoro će kompletna cloud ponuda biti dostupna i u Srbiji” izjavio je Borko Kovačević, direktor poslovanja i marketinga kompanije Microsoft Srbija.

U sklopu Sinergije, u hotelu „Continental”, biće organizovani biznis dani, a prvi put će se u sklopu Sinergije održati Public sector day, posvećen isključivo rešenjima i temama od značaja za javni sektor.

Najveću konferenciju u oblasti informacionih tehnologija u Jugoistočnoj Evropi otvoriće 18. oktobra u Sava Centru generalni direktor Microsoft Srbija, Jugoslav Pirić, a putem video linka ljubiteljima i prijateljima Sinergije obratiće se i izvršni direktor kompanije Microsoft, gospodin Steve Ballmer. Otvaranju Sinergije 11 prisustvovaće i E-Smart Systems, jedna od prvih kompanija u regionu koja je počela s primenom koncepta Cloud Computinga. Kao specijalni gosti večeri nastupiće poznati pevač Leo Martin i popularni beogradski bend Darkwood DubUlaz na svečano otvaranje Sinergije 11 je otvoren za sve zainteresovane. 

Tokom prethodnih deset godina, Sinergiju je na dnevnom nivou pratilo i po nekoliko hiljada učesnika, među kojima su bili i istaknuti predavači, izlagači, vrsni IT stručnjaci i predstavnici mnogobrojnih medijskih kuća. Od 2001. godine do danas, Sinergija je okupila 28.000 učesnika, 780 predavača i prerasla u pravu IT zajednicu. Srbija je time postala nezaobilazna tačka na tehnološkoj mapi Jugoistočne Evrope.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se registrovati preko zvaničnog portala konferencije www.mssinergija.net.

Leave a Reply