Događaji

Svetski geoprostorni forum 2012

U periodu od 23.04. do 27.04.2012. godine u Amsterdamu je održan Svetski geoprostorni forum 2012 sa temom “Geoprostorna Industrija & Svetska ekonomija”. Događaj je održan u izložbenom i kongresnom centru Amsterdam RAI (Amsterdam RAI Exhibition and Convention Centre).

Svetski geoprostorni forum, kao glavni događaj globalne geoprostorne industrije, organizovan je za sve učesnike globalne geoprostorne zajednice, kreatore politike i krajnje korisnike geoprostornih informacija. Forum je obuhvatio plenarne panele, simpozijume, seminare, radionice i panel diskusije na veliki broj tema iz oblasti energetike, rudarstva, naftne industrije, telekomunikacija, infrastrukture, transporta, voda, poljoprivrede, kartografije, prostornog planiranja, daljinske detekcije, zaštite životne sredine, WEB&GIS, intelektualne svojine, regulative o prostoru i GNSS.

Forum je paralelno ugostio i veliki broj dodatnih događaja kao što su: sastanci upravnih odbora, izvršni skupovi, sastanci korisnika, partnera, prodavaca i dr.

Na Forumu je učestvovalo oko 2500 delegata sa svih kontinenata. Zapaženo učešće imali su predstavnici nacionalnih katastarskih i kartografskih institucija iz Evrope.

Republički geodetski zavod uzeo je učešće na Svetskom geoprostornom forumu od 24.04. do 26.04.2012. godine. Posebno interesantne prezentacije bile su na temu: 3D Modeling&Web GIS, 5D Modeling, Kartografija, Fotogrametrija&Obrada snimaka, Premer&Kartiranje, Mobilno kartiranje (Mobile Mapping) i Open source.

U izložbenom delu Foruma svoja dostignuća prikazali su svi najveći svetski provajderi softvera, geoprostornih podataka, opreme za navigaciju, daljinsku detekciju i mobilnu kartografiju.

Sledeći forum biće održan 2013. godine, takođe u Amsterdamu.

Leave a Reply