Događaji

TECHNOBANK 2011 o bankarskim tehnologijama

11. konferencija i izložba “Tehnobank 2011” održaće se 13. i 14. aprila 2011 od 9 časova u hotelu Continental Beograd. Izložbu bankarskih tehnologija organizuje Asocijacija za računarstvo, informatiku I telekomunikacije i nove medijje, uz podršku Narodne banke Srbije, Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija i Udruženje banaka Srbije. Kao i ranijih godina,tokom Tehnobenk-a održaće se specijalizovani forum – CARD FORUM & EXPO 2011, potpuno je posvećen platnim transakcijama putem bankarskih kartica podržanim najsavremenijim ICT tehnologijama u Evropi i svetu.

Ovogodišnji CARD FORUM & EXPO 2011 će pokriti najvažnije aspekte kontaktnih i beskontaktnih platnih sistema na bazi smart kartica, uključujući specijalnu sesiju i Okrugli sto sa temama: “Može li NFC (near field communication) postati novi standard za plaćanja i zašto?”Zašto IT outsoursing ponovo postaje zanimljiv?”

Teme koje će biti predsavljene: Upravljanje poslovnim procesima, Upravljanje rizicima i kolekcije, Identity and Access Management systems; Customer Relationship Management (CRM) and Contact Center (CC) technologies, Digitalno arhiviranje i sistemi upravljanja dokumentacijom,ICT bezbednosni aspekti u bankama; Standardizacija sistema bezbednosti u bankarskim operacijama; Nove vizije identifikacije i autentifikacije korisnika banaka – moguće korišćenje biometrijskih tehnika; Rešenja protiv krađe identiteta; Savremene ICT bankarske infrastructure; Novosti u tehnologijama plaćanja i operacija;Fizička i tehnička bezbednost u bankarskom okruženju – nova rešenja;Osiguravajuća društva i novi vidovi osiguranja

Business Intelligence (BI) i Management Information Systems (MIS); Novi aspekti home banking i e-banking sistema;Kreditni biroi.

Jedanaesti “Technobank 2011” obeležiće i dodeljivanje prigodnih nagrada, kao što su Oscard 2010, za doprinos razvoju kartičarstva u prethodnoj godini u našoj zemlji, Banking Technology Award 2010, za najbolje bankarsko tehnološko rešenje predstavljeno na konferenciji.

Leave a Reply