Događaji

TeleGroup i Telekom Srbija zajedno na TELFOR-u 2009 promovišu IP CENTREX uslugu

Kompanija TeleGroup i ove godine učestvuje na 17. po redu telekomunikacionom forumu „TELFOR 2009“ koji se održava od 24. do 26. novembra u Centru Sava u Beogradu, gde će kao sistem integrator, zajedno sa nacionalnim operaterom Telekom Srbija, promovisati atraktivnu IP CENTREX uslugu koja domaćem tržištu omogućava brži ulazak u svet IP telefonije i savremenih komunikacija.

U okviru ovogodišnjeg foruma, TeleGroup Beograd i Telekom Srbija će, 25. novembra u 11 časova u „Japanskom salonu“ Sava Centra, promovisati IP Centrex uslugu u formi zajedničke tehničke prezentacije pod nazivom ”Triple play za sve korisnike u različitim tehnologijama”.

TeleGroup Beograd će tradicionalno imati svoj štand gde će demonstrirati Triple Play servis Telekoma Srbija. Ovaj servis će omogućiti korisnicima da u svojim domovima, pored Interneta velikih brzina, koriste IP televiziju visokog kvaliteta kao i novu vrstu telefoniranja po IP tehnologiji koja će i privatnom i poslovnom korisniku, doneti značajnu uštedu naročito prilikom komuniciranja sa inostranstvom.

Pored IP CENTREX usluge na štandu će biti zastupljen Open IPTV i širokopojasni internet. Korisnici će moći da se uvere u kvalitet usluge kome je doprineo i TeleGroup kroz opremu za povezivanje IP Centrex korisnika.

Šta je IP Centrex?

Reč je o novoj generaciji telekomunikacionih usluga baziranoj na Ericsson IMS Multimedia telefoniji, kojom Telekom Srbija koristeći TeleGroup tehnološku platformu za pristupne uređaje, krajnjim korisnicima omogućava glasovnu i video komunikaciju putem jedinstvene IP mreže. Idealna je za preduzeća koja žele ekonomski isplative i napredne telekomunikacione usluge, a traže fleksibilnost i jednostavnost korišćenja telefonskog sistema. Ova usluga omogućava povezivanje svih poslovnih lokacija, bez obzira na mesto gde se nalaze, u jedinstvenu telefonsku mrežu i predstavlja tehnološki iskorak u oblasti savremenih komunikacija.

Već nekoliko godina unazad TeleGroup je aktivno prisutan u oblasti razvoja i uvođenja servisa baziranih na VoIP tehnologijama i bavi se prezentovanjem i testnim instalacijama sistemskih rešenja u lokalnoj mreži kao i prilagođavanjem tih rešenja domaćem tržištu. Na osnovu pomenutih aktivnosti je između kompanija TeleGroup i Telekom Srbija došlo do ugovaranja posla o isporuci prvog kontigenta VoIP medija gejtvej uređaja čija integracija sa Ericssonovom platformom, omogućava Telekomu Srbija da domaćim korisnicima ponudi komercijalno i tehnološki atraktivnu IP Centrex uslugu.

Leave a Reply