Događaji

TeleGroup MOTOROLA DAN 2011

Kompanija TeleGroup, vodeći ICT sistem integrator u regionu, je 12. oktobra u hotelu Hajat organizovala događaj “Motorola Dan” na kojem su prikazana najnovija rešenja u oblasti radio komunikacija zajedno sa partnerima Motorola Solutions, Motorola Mobility i Zenitel.

Tom prilikom predstavljeni su pravci razvoja Motorola TETRA infrastrukture gde je istaknuto povećanje brzine prenosa podataka (TETRA 2) i do nekoliko desetina puta više nego do sada.  Stavljen je akcenat na Demetra IP Micro rešenje koje je namenjeno korisnicima poput aerodroma, rafinerija I ostalim korisnicima na ograničenom geografskom području. Predstavljeni su najnoviji TETRA terminali: gejtvej ripiter MTM5400, prenosni terminali bez tastature MTP830 kao I ATEX verzije postojećih TETRA terminala.

U oblasti digitalnih radio sistema (DMR) najavljena je nova gama MOTOTRBO terminal serije 2000 i 4000 koja uz postojeću seriju 3000, kompletno zaokružuje potrebe najzahtevnijih korisnika.

U oblasti analognih radio stanica a kao odgovor na sve agresivnije prisustvo terminala namenjenih manje zahtevnim korisnicima, Motorola je 2009. godine preuzela kompaniju Vertex I znatno unapredila gamu terminala. Vertex je dobar izbor za korisnike poput transportnih, građevinskih, komunalnih, preduzeća za fizičku i tehničku zaštitu itd.

Motorola je tokom 2011. Godine prodala kompaniji Cambium Networks iz San Franciska svoju Wireless BroadBand diviziju, a TeleGroup će, kao i do sada, nastaviti da isporučuje ovu opremu tržištima Srbije i Crne Gore.

Jedna od atraktivnijih tema bila je vezana za Home Devices portfolio kompanije Motorola Mobility koja od početka godine funkcioniše kao zasebna kompanija nastala podelom Motorole na Solutions i Mobility segment.

Kompanija Zenitel se na ovom skupu predstavila rešenjem Zenipol, razvijenim zajedno sa stručnjacima kompanije Motorola koje  integriše TETRA, MOTOTRBO i analogne radio stanice u jedinstven sistem I naročito je interesantan policijskim službama za ugradnju u motocikle I druga vozila. Ovaj sistem se odlikuje izuzetnim kvalitetom komunikacije i zvuka čak i pri brzinama od 200 km/h.

U nastavku možete preuzeti sve prezentacije:

1. MOTOTRBO

2. Motorola TETRA

3. Motorola Vertex

4. Motorola Mobility Home Devices

5. Motorola Public Safety

6. Motorola Wireless Solutions

7. Zenitel ZeniPol

8. Zenitel Stentofon

Leave a Reply