Događaji

Telekom Srbija uz Linkoln centar

U Beogradu, u zgradi Narodne banke Srbije na Slaviji, 26. novembra otvorena je izložba likovne kolekcije Linkoln centra, koja se sastoji od 39 grafika rađenih tehnikom sitoštampe.

Naš grad će imati priliku da mesec dana (do 24. decembra) uživa u delima 38 umetnika, koji trenutno formiraju svetsku likovnu scenu. Moći ćemo da se divimo delima Donalda Sultana, jednog od najvećih grafičara našeg vremena, Marka de Suvera poznatog po svojim apstraktnim ekspresionističkim skulpturama, Roberta Mandola poznatog američkog minimaliste, Donu Niceu i njegovom iluzionističkom stilu, kao i ostalima.

Linkoln centar, verovatno najuticajnije zdanje umetnosti druge polovine dvadesetog veka, ove godine slavi 50 godina postojanja. Likovni umetnici, među kojima su Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Tom Wesselmann, kao i stotine drugih, u okviru više od 400 događaja koje centar godišnje organizuje, na interesantan način ispoljavaju slobodu u komuniciranju sa svetom, uređenju parkova, fontana, pravljenju performansa na najrazličitijim mestima.

Projekat organizovanja ovakve nesvakidašnje izložbe pomogla je kompanija Telekom Srbija.

Leave a Reply