Događaji

Telenor podržava Mikser Design Expo

Od dolaska na ovo tržište Telenor je prepoznao kreativni i stvaralački potencijal srpskog društva. Jedna od strateških odluka koje se tiču naše korporativne odgovornosti bila je i ulaganje u taj potencijal, s obzirom da smo uvideli koliko je teško domaćim umetnicima da žive od svog rada i na taj način potpuno se posvete stvaranju i usavršavanju.

U tom smislu veoma smo svesni značaja manifestacija poput Mikser Design Expo-a, koje srpsku umetničku scenu čine vidljivijom i na regionalnim nivou, ali i svake godine na inovativan i prijemčiv način približavaju je svima onima koji žele da se sa njom upoznaju i usput nauče mnogo toga korisnog.

Iz svih ovih razloga već nekoliko godina smo partneri i zajedno preuzimamo deo odgovornosti za poboljšanje položaja savremene srpske umetnosti.

Osim dobrih partnera važno je da svaka kompanija i organizacija pronađu svoj način i doprinos u rešavanju ovih važnih pitanja:

TELENOROVA KOLEKCIJA SAVREMENE SRPSKE UMETNOSTI je najveća korporativna kolekcija u Srbiji i predstavlja referentan pregled srpske savremene umetnosti. Nalazi se u poslovnim prostorijama Telenora i trenutno broji više od 160 radova, 55 domaćih stvaralaca. Kolekciju čine slike, skulpture, prostorne instalacije i fotografije poznatih ali i mladih neafirmisanih umetnika. Na ovaj način trudimo se da pružimo podršku domaćim, posebno mladim umetnicima i ohrabrimo ih da nastave da rade i usavršavaju se u našoj zemlji. Kolekcija putuje kroz Srbiju, kako bi umetnost svima bila dostupna a na ovaj način želimo o da doprinesemo decentralizaciji kulturnog života i produkcije. Ono što će još biti zanimljivo posetiocima Miksera je da će slanjem SMS poruke sa tekstom DELO (i broj rada iz legende) na broj 6363 dobiti sve detalje o umetnicima i delima.

U ovom svetlu najboljem mladom dizajneru Mikser Design Ekspo-a koji će biti izabran ove godine Telenor dodeljuje Telenor Internet modem sa besplatnim saobraćajem na godinu dana.

KONTAKT je Telenorov besplatni mesečni magazin. Čitaocima donosi miks revijalnih tema (kultura i kalendar kulturnih dešavanja u celoj zemlji, multimedija, internet, putovanje, intervju, aktivnosti Telenora na planu korporativne odgovornosti, sport, uživanje i deo u kome su opisani Telenorovi tarifni paketi, usluge, ponuda telefona, gde takođe dajemo korisne savete korisnicima, testiramo telefone i sl. Obraća je najširoj mogućoj čitalačkoj populaciji.

Majski broj Kontakta je za nas poseban jer tada izlazi prvi redizajnirani broj, za koji verujemo da smo znatno unapredili i da će od sada biti još zanimljiviji. Redizajnirani Kontakt je inovativniji, svežiji i još bolje komunicira sa čitaocem što izgledom što sadržajem. Sa novim dizajnom, korišćenjem inovativnog preloma, tipografije i vizuelnih elemenata, možemo s ponosom da kažemo da Kontakt izgleda potpuno drugačije od svih magazina na tržištu.

Do sada se Kontakt magazin mogao naći samo u Telenorovim prodavnicama širom Srbije. I ovde uvodimo neke novine, od narednog broja izlazimo iz ovih okvira. Kontakt će moći da se nađe u kafićima, kozmetičkim salonima, fitnes centrima i na svim mestima na kojima se javi potreba za ovakvim sadržajem.

Ono što je najvažnije, osnovna ideja ovog magazina ostaje ista – bolja komunikacija sa korisnisnicima. Umesto velikog broja brošura i lifleta koje su do sada imali na prodajnim mestima, sada na jednom mestu uz puno drugog korisnog i zabavnog sadržaja, mogu se naći informacije o kompletnoj Telenorovoj ponudi.

Mikser smo odabrali za promociju Kontakta jer smatramo da je to pravo mesto za komunikaciju inovativnog pristupa u prelomu i uređivanju magazina (treba napomenuti da je sa 110.000 primeraka Kontakt sigurno jedan od najtiražnijih, ako ne i najtiražniji magazin u Srbiji). Zato smo i odabrali temu broja u skladu sa konceptom Miksera, a na samoj lokaciji će biti izložbeni deo gde če posetioci moći da vide novi Kontakt. Truditi da ga predstavimo što inovativnije i zanimljivije. Ono što je važno je da će na Mikseru biti deljen „specijalan“ Kontakt sa Mikser inserterom u kome će biti sve o ovoj manifestaciji.

EKO ZONA – Kompanija Telenor d.o.o. pridaje poseban značaj zaštiti životne sredine i prepoznaje uticaj svojih poslovnih aktivnosti na svoje orkuženje. Iako smo mali zagađivač, nameru da smanjimo uticaj na životnu sredinu ostvarujemo uspostavljanjem Sistema upravljanja zaštitom životne sredine, u skladu sa zahtevima međunarodno priznatog standarda ISO 14001.

Ovom politikom ispoljavamo brigu o zaštiti naše okoline, kao i visok stepen odgovornosti prema društvenoj zajednici. Projekti i događaji kao što je ovaj između ostalog služe za osvešćivanje svih nas i ukazuju na potrebu da svako od nas može doprineti i imati uticaj u borbi protiv klimatskih promena. U tom kontekstu u Eko zoni obezbedili smo kante za separaciju otpada i posebne poklone kojima želimo da podignemo svest o značaju zaštite životne sredine.

TELENOR INTERNET – Telenor će biti i zvanični provajder Interneta Mikser festivala. Telenor Internet će biti na raspolaganju svim posetiocima ove manifestacije.

Leave a Reply