Događaji

TREĆI DUNAVSKI BIZNIS FORUM

Mesto okupljanja  800 učesnika, lidera u oblasti energetike, voda, agrobiznisa, transporta, ITC, preduzetništva i kreativne industrije Dunavske regije kojoj pripada 14 zemalja-

27-29. oktobar 2014, Beograd/Novi Sad, Srbija

  1. oktobar 2014, BeogradTREĆI DUNAVSKI BIZNIS FORUM koji se održava od 27. do 29. oktobra 2014. godine u Beogradu, u Hotelu Crowne Plaza (27.10.) i Novom Sadu, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu (27. i 28.10).

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa kompanijom Media Invent, Univerzitetima u Novom Sadu, Beogradu i Mariboru u Sloveniji, Narodnom Skupštinom Republike Srbije, Ministarstvom ekonomije RS, Ministarstvom rudarstva i energetike RS, Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS, Ministarstvom privrede RS, Vladom AP Vojvodine, Privrednom komorom Srbije, Gradom Beogradom, Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije – SIEPA, zajedno sa predstavnicima poslovne zajednice, kao što su Delta Holding, Naftachem, Elektroprivreda Srbije, Telekom Srbija, Schneider Electric i u partnerstvu sa drugim institucijama i kompanijama, organizuje ovaj značajan međunarodni događaj.

biznisforum

Već treću godinu za redom Dunav Biznis Forum okuplja regionalne lidere u biznisu i institucijama, ključne aktere u energetici, transportu i agrobiznisu, kako bi dao podsticaj investicijama i povećao konkurentnost u regionu. TREĆI DUNAVSKI BIZNIS FORUM je zasnovan na principima i stubovima EU Dunavske strategije, usmeren je na stvaranje ambijenta pogodnog za biznis, unapređenje saradnje, konkurentnost i održivi razvoj, bolje korišćenje ekonomskih potencijala i afirmaciju prosperiteta Dunavske regije kao najznačajnijih vrednosti proisteklih iz zajedničkog znanja i  veština.

 

Više od 130 govornika, zvaničnika i predstavnika biznisa, iz više od 15 zemalja će govoriti na Forumu, dok se očekuje da će tokom sva tri dana prisustvovati preko 800 učesnika. Na Forumu će, između ostalih, govoriti i: potpredsednica Vlade RS prof. dr Zorana Mihajlović, dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, Majkl Davenport, šef Delegacije Evropske unije u RS, Jelena Spasić, pomoćnik ministra privrede RS, predsednik Odbora za zaštitu životne sredine dr Branislav Blažić, ambasadori iz Austrije, Holandije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije i Crne Gore, kao i mnogi drugi.

 

Na Trećem Dunavskom Biznis Forumu biće dodeljena i dva prestižna priznanja: ”Dunavski cvet” i ”Dunavski kapetan“. Majkl Davenport, šef EU Delegacije u Srbiji, dodeliće ”Dunavski cvet”, priznanje namenjeno istaknutim institucijama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem i stvaralaštvom doprineli razvoju Dunavskog regiona, Dunavske strategije i promociji njenih vrednosti.

Leave a Reply