Događaji

U Comtrade tehnološkom centru svečano otvorena “Fabrika znanja”

Predsednik Vlade republike Srbije Mirko Cvetković otvorio je u ComTrade tehnološkom centru IT manifestaciju „Fabrika znanja“, koja se održava od 11.-15. maja u Beogradu.

Fabrika Znanja je edukativno-poslovna IT manifestacija, a kompanija ComTrade Group kao organizator tog događaja prikazaće domaćoj javnosti u okviru pet dana sajma u Srbiji potencijale novih tehnologija i poslovnih rešenja. Fabrika znanja okuplja najtalentovanije osnovce, srednjoškolce, studente, poslovne partnere, privrednike i poslovnu elitu, i veliki broj gostiju iz sveta nauke, gde će biti demonstrirana visoko sofisticirana softverska rešenja, kao i rešenja iz oblasti robotike.

Ne manje važan je edukativni aspekt manifestacije, jer će tokom prva dva dana ComTrade ugostiti stotine učenika osnovnih i srednjih škola iz čitave Srbije, kao i studente tehničkih i IT fakulteta. Specijalni gosti će biti učenici sa Kosova i Metohije. Sve aktivnosti će biti organizovane u sedištu kompanije ComTrade Group, koje se nalazi na Novom Beogradu (Savski Nasip 7).

Zgrada ComTrade tehnološkog centra će za ovu priliku biti pretvorena u pravi dvospratni demonstracioni centar, uz veliki broj izloženih računara na kojima će posetioci moći da vide prezentacije aktuelnih projekata. Prva dva dana su rezervisana za organizovane posete mladih talenata iz osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta iz Srbije. U okviru programa namenjenog mladima planirana su edukativna IT predavanja, posete automatizovanoj proizvodnoj liniji računara, izložba robotike, brojna takmičenja u znanju, a cij je da đaci i studenti osete realno radno okruženje, kao i da steknu predstavu kako izgleda biti IT profesionalac u velikoj kompaniji. Tokom trajanja „Fabrike znanja“, naša kompanija potpisaće Ugovore o poslovno tehničkoj saradnji sa Računarskom i Matematičkom gimnazijom iz Beograda, Fakultetom informacionih tehnologija Beograd, Računarskim fakultetom Beograd i Fakultetom tehničkih nauka Novi Sad.

Kompanija ComTrade želi da i ubuduće pomaže obrazovnim institucijama i da postane nastavno naučna baza škola i fakulteta, u cilju obuke i selekcije svojih budućih kadrova. Školama i fakultetima se pruža mogućnost da efikasnije organizuje stručnu praksu i uključe svoje đake i studente osnovnih i poslediplomskih studija u realizaciju realnih projekata, čime će značajno uticati na podizanje stručnog potencijala svojih đaka i studenata. Poslednjeg dana Fabrike Znanja 15.maja će se održati i finalno proglašenje pobednika na takmičenju za najbolje mrežno ili mobilno rešenje „Right Click 2009“, uz nagrade za najperspektivnije ideje koje pošalju učesnici mlađi od 26 godina. Sreda je dan kada će biti najviše reči o metodama uspešnog poslovanja u IT distribuciji, dok će poslednja dva dana manifestacije biti posvećena projektima u javnom sektoru i integrisanim poslovnim rešenjima u koje ComTrade Group trenutno ulaže najveću količinu materijalnih resursa i ljudskih potencijala. Detaljnu agendu možete pogledati na www.comtrade.com/fabrikaznanja-agenda/

Iako je široka javnost relativno dobro upoznata sa razvojem računara, u Srbiji još uvek ne postoji svest o značaju aplikativnog softvera i sveobuhvatnih poslovnih rešenja kao bitnog faktora za ozbiljnu integraciju u svetsku ekonomiju. Predstavljajući koncept “Fabrika Znanja”, želimo da pošaljemo poziv svim interesnim grupama da udruže svoje snage na kreiranju okruženja koje stimuliše rast IT industrije i efikasniju primenu IT rešenja i usluga. Fabrika Znanja je jedinstven IT događaj u Srbiji po svojoj orijentaciji na pozicioniranje novih tehnologija kao ključnih alata za proširivanje znanja, kompetencija i unapređenje poslovanja.

Predavanjima i prezentacijama će prisustvovati odabrani gosti i predstavnici elektronskih i štampanih medija, dok je skup otvoren i za posetioce koji će imati priliku da kupe ComTrade računare uz popust od 10%. Između zakazanih aktivnosti, gosti će imati priliku da se bolje upoznaju sa svojim domaćinima u neformalnom razgovoru. Naša kompanija planira da ovu manifestaciju učini tradicionalnom i tako podrži rad mnogih pojedinaca i organizacija koje rade na promociji informacionih tehnologija u Srbiji.

Leave a Reply