Događaji

U Jagodini održan dvanaesti Siemens dan

Dvanaesti Siemens dan, u okviru kampanje “Energetska efikasnost i briga o životnoj sredini”, održan je danas u Jagodini. Cilj kampanje je da pomogne domaćoj privredi da unapredi poslovanje, istovremeno smanjujući operativne troškove poslovanja i proizvodnje.

Skupu, održanom u Velikoj sali Gradske uprave Jagodina, kojem su prisustvovali predstavnici javnih i privatnih kompanija koje posluju na teritoriji opštine Jagodina, Siemens-ovi stručnjaci predstavili su konkretne predloge i rešenja u oblasti energetske efikasnosti.

Zahvaljujući Siemens-ovom portfoliju ekonomičnih tehnologija, zasnovanih na zaštiti životne sredine, kompanije mogu da uštede i da smanje troškove poslovanja, a rezultati su vidljivi u veoma kratkom roku. Neka od Siemens-ovih inovativnih rešenja koja omogućavaju veću efikasnost, a samim tim manju potrošnju goriva i smanjenu emisiju zagadjivača su: elektrane sa kombinovanim ciklusom rada koje ostvaruju stepen efikasnosti u proizvodnji energije od preko 60 odsto, turbine na pogon vetra, tehnologija prenosa jednosmerne struje visokog napona na velike udaljenosti uz minimalne gubitke, pogoni sa promenljivom brzinom i pretvaračima frekvencije koji smanjuju potrošnju energije koju koriste pumpe i ventilatori i do 60 odsto, optimizacija sistema za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju, čime se povecava efikasnost u korišćenju električne energije u zgradama i smanjuje emisija gasova koji dovode do efekta staklene baste, prečišćavanje otpadnih voda, kao i energetski efikasna rešenja u domenu osvetljenja.

Siemens namerava da se naročito koncentriše na razvoj u oblasti održivih tehnologija, pomoću kojih će kompanija svojim klijentima omogućiti da posao obavljaju ekonomično i u skladu sa ekološkim principima. Upravo zbog toga, Siemens je sebi postavio za cilj proširivanje svog portfolija za zaštitu životne sredine, kako bi poboljšao kvalitet života širom sveta.

Leave a Reply