NS IT Girls
Događaji

U Novom Sadu ima posla? – Predavanje u organizaciji NS IT Girls

Predstavnice tri novosadske IT kompanije, Hinttech, Execom i Prozone, okupljene kao “NS IT Girls” organizuju predavanje na temu “Be part of IT” koje će se održati 23. aprila u 18:30 u amfiteatru Fakulteta za sport i turizam “TIMS”.

Povod za organizaciju tog događaja je Međunarodni dan devojaka u IT-ju koji se obeležava svake godine, četvrtog četvrtka u aprilu.

NS IT Girls

NS IT Girls

U trenutku kada je u Srbiji pronalaženje posla ravno dobitku na lotou, IT sektor se bori sa nedostatkom kadrova. Programiranje je postalo najtraženije zanimanje kojim se, uglavnom, bave muškarci. Cilj predavanja je da se prvenstveno žene, ali i celokupna novosadska javnost informišu o zanimanjima koja postoje u IT-ju i da tu potraže poslovnu priliku nego i sebe. Ideja je da se pojedinci ohrabre da počnu da uče i da se bave poslovima koje nudi IT sektor.

‘’NS IT Girls’’ ovim događajem započinju svoje ‘’delovanje’’, planirajući da se, u budućnosti, ovo udruženje bavi edukacijom kako tehničkog tako i netehničkog IT kadra.

Svi koji su zainteresovani da prisustvuju ovom događaju mogu da se prijave preko ovog linka.  Dobrodošli su i muškarci i žene.

Leave a Reply