Događaji

U susret drugoj TEDxBelgrade konferenciji – DARE TO SHARE

 Svake godine se u Kaliforniji (još od 1984. godine) na TED konferenciji okupljaju kreativni ljudi, izuzetni predavači koji iznose svoje ideje, doživljaje, misli, iskustva pred oko 1000 posetilaca. Tako je i Beograd od prošle godine postao domaćin TEDx konferencije, koja se održava pod licencom TED-a. TEDxBelgrade konferencija je lokalni, nezavisno organizovan događaj (x= označava nezavisno organizovan TED događaj) koji okuplja kreativne, radoznale i otvorene ljude zainteresovane da sa drugima podele svoje ideje i iskustva koja su vredna širenja.

 Druga po redu TEDxBelgrade konferencija dolazi i sa nekim novinama. Jedna od njih je način biranja slogana. Svaki član facebook TEDxBelgrade grupe je mogao da da svoj predlog slogana. Predlozi su se primali do 9. septembra u 23h. Nakon toga 10. septembra u 18h u Barutani na Kalemgdanu je organizovano druženje za sve ljubitelje TED-a. Svaki posetilac je dobio listu sa svim ponuđenim sloganima i trebalo je da zaokruži tri koja je smatrao najboljim. Konkurencija je bila zaista teška, a prebrojavanjem glasova utvrđeno je da je pobedio slogan Nebojše Pantića koji je glasio „DARE TO SHARE“. Koliko su ovo važna okupljanja ljubitelja TED-a pokazuje i to da su ovom druženju prisustvovali i mnogi uticajni blogeri i tviteraši.

Konferencija će se održati 1. oktobra u prostoru Barutane na Kalemegdanu sa početkom u 11h.

Značaj ove konferencije, pored inspirativnih govora i prezentovanja ideja, je i druženje. Smisao ove konferencije je i da povezuje kreativne ljude.

 Ove godine konferencija će ugostiti 100 delegata. Prijavljivanje je otvoreno do 23. septembra. Imajući u vidu realnu platežnu moć u našem društvu, Organizacioni odbor je doneo odluku da i ove godine cena ulaznice bude najniža u regionu i ona iznosi 2000 dinara, a za studente 1000 dinara (s time što je broj studentskih karata po povlašćenoj ceni ograničen). Za sve one koji neće biti izabrani da direktno učestvuju na drugoj TEDx konferenciji u Beogradu, organizator će obezbediti direktan prenos konferencije.

U duhu ovogodišnjeg slogana pozivamo sve kreativne ljude da se usude i prijave za učešće na ovoj konferenciji i da podele sa novim prijateljima, koje će na njoj upoznati, svoje inspirativne ideje i iskustva.

Za više detalja i uputstva možete posetiti sajt TEDxBelgrade: www.tedxbelgrade.com

One thought on “U susret drugoj TEDxBelgrade konferenciji – DARE TO SHARE

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    U ambijentu Barutane na Kalemegdanu, na TED konferenciji, okupljeni kreativni ljudi mogu da stvore i iznesu i nove (sveze) ideje i misli. Istoriski duhovi ovog podzemnog mesta mogu znacajno da uticu svetske kreativce. A moze u ponoc i muzika glasno da zasvira i pesma da se cuje – to nikom u blizin ne smeta.

    Mozda bi i svetski ekonomisti i politicari na tom mestu pronasli ideju kako da se “globalno selo” izvuce iz krize. Sigurno je inspirativnije od Davosa.

Leave a Reply