Događaji

Uručena plaketa “Vip poziva” Mihailu Miši Đuriću

Tanasis Kacirumpas, predsednik UO Vip mobile, uručio je plesnom umetniku Mihailu Miši Đuriću posebnu plaketu “Vip poziva”, nakon sinoćne predstave Festival baleta iz Providensa (SAD) koja je u Narodnom pozorištu u Beogradu izvedena u okviru 8. Beogradskog festivala igre. Ovom plaketom, Đuriću je odato priznanje za čitav umetnički opus i afirmaciju naše baletske umetnosti u inostranstvu.

Zahvaljujući pozivu Vipa, Mihailo Miša Đurić, nekadašnji solista Narodnog pozorišta, a danas umetnički direktor Festival baleta u Providensu, nakon više od 25 godina predstavio se ljubiteljima plesne umetnosti u Beogradu. Festival balet u Providensu koji Đurić vodi od 1998. godine danas spada u red najprestižnijih baletskih kompanija u Americi, koja osim trupe podrazumeva i veliku, uzornu baletsku školu. Za svoj rad, Đurić je nagrađen američkom PEL nagradom za menadžment u kulturi.

Počev od ove godine, pod sloganom “Vip poziva” festivalskoj publici će se svake godine predstaviti po jedan istaknuti domaći plesni stvaralac koji živi i radi u inostranstvu.

Leave a Reply