bubble-cup
Događaji

Uskoro počinje šesti Bubble Cup

U organizaciji Majkrosoft razvojnog centra Srbija, šesti put u nizu će biti održano prestižno takmičenja u programiranju za studente i srednjoškolce.

 Timovi mladih programera iz Srbije i šireg regiona odmeriće svoj talenat i poznavanje veština kodiranja tokom aprila i maja za kada su zakazane dve runde nakon kojih će najuspešniji izboriti mesto u septembarskom finalu. Eliminacione runde će biti održane online, dok je će finalni okršaj biti održan u Beogradu.

bubble-cup

Kuriozitet prošlogodišnjeg Bubble Cup-a, na kojem je svoje znanje odmerilo preko 500 učesnika, predstavljalo je učešće i jednog tima iz Vijetnama, koji se usled nedostatka finansija, uprkos zasluženog plasmana u finale nije pojavio u Beogradu.

Prvenstveni cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja među mladima, ali i stvaranje uslova ekipama mladih programera iz naše zemlje da se što bolje pripreme i zabeleže zapažene rezultate na najvećim međunarodnim takmičenjima. Osim toga, najbolje plasirani timovi će osvojiti i vredne nagrade kao što su Windows Phone 8,Xbox, Kinect i druga oprema koju proizvodi kompanija Majkrosoft. Organizator, glavni pokrovitelj i organizator tehničkog dela Bubble Cup-a koji uključuje osmišljavanje zadataka, realizaciju takmičarskog sistema i izradu web sajta je Majkrosoft razvojni centar Srbija.

 

Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra Srbija, koji u našoj zemlji sa uspehom posluje više od sedam godina i učestvuje u razvoju najpoznatijih svetskih softvera za globalno tržište istakao je važnost ovakvih manifestacija za razvoj mladih programera.

 

Bubble Cup i druga takmičenja koja Microsoft razvojni centar Srbija na različite načine podržava, predstavljaju mnogo više od samog nadmetanja. Ona pokazuju da, sa pravilnim razvojem ove, neosporno talentovane dece, naša zemlja može postati neprikosnoveni lider u oblasti IT industrije na širem području Balkana.” – zaključio je Tomić.

 

Osim takmičarskog dela, Bubble Cup je predstavljao još jednu izvarednu priliku da se predstavnici Majkorosoftovog razvojnog centra upoznaju sa mladim nadama digitalne industrije Srbije. Ova praksa se tokom prethodnih godina pokazala u veoma pozitivnom svetlu budući da veliki deo tima koji broji više od 120 mladih srpskih stručnjaka zaposlenih u Majkrosoft razvojnom centru Srbija čine upravo bivši učesnici ovog takmičenja, odnosno osvajači medalja sa najprestižnijih svetskih smotri mladih programera.

Leave a Reply