Događaji

Uspešno završeno treće izdanje SES ASTRA Talent likovnog takmičenja

Ovogodišnje ASTRA Talent takmičenje se završilo. Takmičenje je organizovano od strane kompanije SES ASTRA (Pariz Euronext i berza u Luksemburgu: SESG) i održavalo se u Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji. Deca uzrasta od 8 do 15 godina su dobila zadatak da ilustruju svoju ideju o tome kako sateliti pomažu ljudima. Za svaki poslati crtež ASTRA je donirala 1 EUR organizaciji Lekari bez granica (Médecines Sans Frontières).

 

Takmičenje je počelo 2. septembra i završilo se 31. oktobra 2013. Pod pokroviteljstvom slovačke Nacionalne galerije, stručni žiri je odabrao najboljih 12 radova. Među 12 prvoplasiranih nalaze se i dva učenika iz Srbije – Aleksa Bašić i Petar Savković. Pobednici, kao i šestoro dece za koje je publika glasala, dobitnici su vrednih nagrada.

ses-astra

Tokom trajanja takmičenja, www.astratalent.eu internet stranicu je posetilo 65 565 korisnika koji su otvorili 3 805 979 pojedinačnih stranica.

 

“U svojoj trećoj godini postojanja, takmičenje je održano u najvećem broju zemalja i prikupljen je najveći broj crteža! Veoma smo zahvalni na tako velikom broju unikatnih i lepih crteža i slika. Ovo je takođe značajan doprinos organizaciji Lekari bez granica”, rekla je Barbara Uzunova-Drajmer, direktor SES marketinga u CEE.

“Veoma smo srećni zbog podrške koju smo dobili od kompanije SES ASTRA i želimo da se zahvalimo deci na uloženom trudu. Njihova kreativnost nam je pomogla u misiji da pružimo medicinsku negu onima koji su preživeli velike nesreće i kojima je pomoć najpotrebnija”, rekao je Pavel Gruber, predstavnik organizacije Lekari bez granica.

Leave a Reply