Događaji

Virtuelizacija, kolaboracija i sigurnost informacionih sistema

Saga je u saradnji sa Ciscom, u petak 24. septembra 2010, u hotelu Babe, organizovala predavanja pod nazivom „Virtuelizacija nove generacije – za sigurno informaciono društvo”. Skup je otvorio Goran Obradović, generalni direktor Cisco Srbija, poželevši dobrodošlicu gostima iz javnog sektora, a potom su Ivan Zaklanović iz Cisca i Jelena Bukelić iz Sage držali prezentaciju pod nazivom „Virtuelizacija: budućnost je stigla”.

Korisnici su imali priliku da se uvere do koje mere su napredovale mogućnosti virtuelizacije procesa poslovanja, da bez obzira na veličinu informacionog sistema, danas postoji malo situacija u kojima ovi sistemi nemaju korist od virtuelizacije. Nabrojane su brojne prednosti: povećanje iskorišćenosti raspoloživih resursa, smanjenje troškova i resursa za IT infrastrukturu, lakše održavanje, veća mobilnost i bezbednost, ušteda prostora…

Sledeći predavač bio je Milan Jevtić, pomoćnik izvršnog direktora Sage, koji je goste proveo kroz kratku istoriju Sage i njene saradnje sa Ciscom koja je počela 2000. godine. Tokom proteklog perioda, Saga je postala jedan od Cisco Gold Partnera, a 2009. godine, među 60.000 Cisco partnera, dobija nagradu „Partner godine za inovativna rešenja“ na samitu u Bostonu, za Unified Communication rešenja koja je implementirala kod različitih korisnika tokom 2008. godine.

Završno predavanje je imao Dragan Novaković iz Cisca, na temu „Mreža bez granica” – prezentaciju o Cisco Borderless Network arhitekturi sa primerima na nivou tehnologije i proizvoda.

Saga je od strane Cisca prepoznata kao kompanija koja poseduje snagu da bude strateški partner u novim tehnologijama, a njeni stručnjaci, koji imaju široko znanje i tehničku ekspertizu, imaju najveći broj Cisco sertifikata u Srbiji.

Leave a Reply