Događaji

Više od 80 predavanja na ovogodišnjoj Sinergiji

Više od 80 predavanja biće održano na ovogodišnjoj Microsoft konferenciji Sinergija 11, koja će se održati od 18. do 19. oktobra u Centru „Sava“ u Beogradu. Cloud computing, odnosno, „računarstvo u oblaku“, kao globalni trend, biće tema ovogodišnje Sinergije i ono je simbolički predstavljeno i kroz slogan Sinergije 11: New energy. Na ovogodišnjoj Sinergiji biće obrađeni svi noviteti u IT svetu kroz osam tematskih celina.

Tomislav Trajkovski, direktor konferencije Sinergija 11 istakao je da se značaj Sinergije ne ogleda samo u integraciji znanja i iskustva u oblasti IT-a i njihovoj primeni u poslovanju, već i u konstantnom praćenju i predstavljanju najsavremenijih rešenja iz celog sveta. „Tokom same konferencije, učesnici Sinergije upoznaju se sa vizijom Microsofta u pogledu smera u kojem će se tehnologije u budućnosti razvijati, kao i o tome na koji način mi doprinosimo razvoju nekih od najznačajnijih trendova koji će stići do nas, u Evropu, odnosno u Srbiju“, naveo je Trajkovski.

Svi zainteresovani mogu iskoristiti priliku za registraciju u super promotivnom periodu, koji traje do kraja avgusta meseca, te da sa popustom od 50 odsto, odnosno po ceni od 22.000 RSD, sebi obezbede mesto na najvećoj IT konferenciji u regionu. U drugom promotivnom talasu, koji traje od 1. do 30. septembra, cena kotizacije iznosiće 33.000 RSD, dok se nakon toga, pa do početka Konferencije, kotizacije mogu nabaviti po ceni od 44.000 RSD. Registracija se vrši preko zvaničnog portala Sinergije: www.mssinergija.net, gde se može pronaći i uputstvo za registraciju.

Svi detalji koje donosi koncept New energy biće predstavljeni na Sinergiji kroz osam tematskih celina:

Prva celina označena je kao Microsoft Business Solutions (MBS) i odnosi se na pouzdana ERP rešenja i CRM poslovna rešenja za kompanije svih veličina kroz koje se ostvaruje ideja “dinamičkog poslovanja” za sve ljude u kompaniji, procese i ekosistem. Posetioci ove sesije upoznaće se sa inovacijana AX 2010 i produbiće znanje o CRM 2011 i CRM Online. Takođe, imaće priliku da steknu uvid u to kako se Dynamics integriše sa ostatkom Microsoft tehnologija.

Drugu celinu čine Database i Business Intelligence (DBI) sesije. Database serija predavanja ponudiće svojim posetiocima tehnički sadržaj o aktuelnim i budućim SQL Server i SQL Azure tehnologijama i načinima upravljanja istim. Predavanja će pokriti mogućnosti aktuelne SQL Server verzije, SQL Server “Denali”, Parallel Data Warehouse, Mission Critical applications, SQL Azure, kao i appliance i reference architecture based rešenja i još mnogo toga. Serija poslovne inteligencije pružiće tehnički sadržaj o SQL Server, Sharepoint i Office tehnologijama, kako biste vaše krajnje korisnike mogli da ojačate managed self-service analizom i izveštavanjem, poboljšate organizacionu efektivnost i povećate efikasnost IT-ja. Posetioci će otkriti više o najboljim praksama, arhitekturi, dizajnu, primeni i implementaciji rešenja izgrađenim nad Microsoft BI tehnologijama.

Development Tools & Technologies (DEV), kao treća celina, bavi se razvojem, alatima, tehnikama, jezicima i servisima koje koristimo da obezbedimo i podržimo korisnička rešenja. Predavanja će se baviti razvojnim alatima – Visual Studio i Expression Blend, kao i upravljanjem životnim ciklusom aplikacija, programskim jezicima i tehnikama, Line-Of-Business i Web application razvojem, User Experience dizajnom i razvojem za Azure.

Sledeća celina odnosi se na Office 365, Office & SharePoint (OFC & OSP). Microsoft Office 365 dovodi moć cloud produktivnosti u kompanije svih veličina, obezbeđujući im da sačuvaju svoje vreme, novac i oslobode potrebne resurse. Office 365 kombinuje poznati desktop paket sa cloud verzijom Microsoftovih servisa za komunikaciju i kolaboraciju sledeće generacije: Exchange Online, SharePoint Online i Lync Online. Osmišljen je da pomogne ispunjenje IT potreba za robusnom sigurnošću, dostupnošću 27/7 i produktivnošću korisnika. OSP serija osmišljena je da nadogradi tehničko znanje i uvid svojih posetilaca u ovu oblast, kao i da sa njima podeli najbolje prakse i studije slučaja za primenu Office 2010, Sharepoint 2010, Project 2010 i Visio 2010, kako na cloud-u, tako i u postojećoj infrastrukturi.

Windows Azure platform (AZR) je naredna tematska celina koja je obuhvaćena na Sinergiji 11. Windows Azure je platforma koja pruža cloud computing servise i hostovana je u Microsoft data centrima, čiji su ključni delovi Windows Azure, Windows Azure AppFabric, Windows Azure Marketplace i Microsoft SQL Azure. Ova platforma pruža širok spektar funkcionalnosti za izradu aplikacija – od web aplikacija za konzumente do enterprise scenarija.

Windows Azure serija predavanja fokusira se na suštinsku spremnost Windows Azure platforme za ISV-jeve, Sistem Integratore i Enterprise kompanije da isprati sledeća scenarija i vertikale:

  • Mobile, Social Apps & Gaming, Websites & Portals, & Compute Intensive
  • Media & Entertainment, Financial Services, & Manufacturing

Ova predavanja pružiće tehnički kontekst za one koji su novi za Azure platformu, kao i pregled pejzaža cloud application platformi. Fokus je na tehničkoj spremnosti i novim mogućnostima koje proširuju doseg platformi kao što je Azure Traffic Manager. Takođe, predavanja će se dotaći building block cloud servisa kao što su AppFabric Caching, Access Control i Windows Azure Marketplace DataMarket koji omogućavaju izradu moćnih aplikacija.

Windows Client & Windows Phone (WPC) je šesta celina u okviru Konferencije Sinergija 11. Windows Client serija predavanja fokusira se na tehnologije i alate za deployment Windows 7 operativnog sistema, održavanje desktopa, pripremu za Internet Explorer 9 i razvoj bogatih aplikacija za desktop i web. Takođe, razjasniće kako se tehnologije kao što su virtualizacija, Cloud servisi i HTML5 uklapaju u nove evoluirajuće tehnološke potrebe. Prisustvom na ovim predavanjima, posetioci će razumeti zašto Windows 7, Windows InTune, Flexible Workspaces i razvoj za Windows i Internet Explorer mogu pomoći u dostizanju vrlo sigurnog, dobro održavanog i optimizovanog PC okruženja, koje obezbeđuje produktivnost i fleksibilnost krajnjih korisnika. Drugi deo odnosi se na Windows Phone 7 OS, pa će, shodno tome, na Sinergiji 11 biti reči o zanimljivim novim funkcionalnostima koje dolaze sa Windows Phone vNext verzijom. Posetioci će imati priliku da vide kako dolazeća verzija produbljuje integraciju sa Ofice 365, proširuje scenarije produktivnosti (Exchange, SharePoint, Lync), pruža veću sigurnost, mogućnosti upravljanja i omogućava razvoj novih kategorija aplikacija.

Universal Communications (UCM) obuhvataju podcelinu koja se odnosi na Exchange i Lync rešenja. Ova serija predavanja osmišljena je tako da pruži varijetet tehničkih predavanja koje će pružiti znanje o univerzalnim komunikacijama potrebno za uspešnu realizaciju rešenja. Predavanja će pokriti niz tema koje će ne samo ojačati znanje posetilaca o Exchange i Lync platformi, već i pružiti aktuelne informacije o pravcu kretanja univerzalnih komunikacija i druga srodna tehnička znanja. Tehnologije koje će predavanja pokriti su Microsoft Lync Server 2010, Microsoft Lync 201, Microsoft Lync Online, Microsoft Exchange Server 2010 SP1, Microsoft Exchange Online, Microsoft Forefront i druge.

Konačno, osma celina označena je kao Server, Management Tools & Security (STM) i može se posmatrati kroz više podcelina:

IT Service Management (ITSM):  IT Service Management predavanja fokusiraće se na to kako možemo pomoći IT-ju da ostvari optimalnu operativnost kroz servise i rešenja. Ova predavanja posetiocima će pomoći da zdravo uđu u razvojnu fazu i ostanu na pravom putu kroz životni ciklus softvera, dok povećavaju IT zrelost – lokalne infrastrukture i u online prostoru. ITSM govoriće o rešenjima koja integrišu najbolje radne okvire iz prakse (ITIL /MOF), tehnologije upravljanja i metodologije upravljanja servisima koje će posetiocima pomoći da shvate vrednost tehnologija, od procene/planiranja do prevencije/optimizacije.

Virtualization (VIR): Ova predavanja obuhvatiće sva područja virtuelizacije sa kojima se klijenti danas suočavaju: Server Virtualization, Desktop Virtualization i Private Cloud. Kao dodatak, baviće se time gde smo sad i kuda idemo u smislu virtuelizacije.

Windows Server (SRV): Misija Windows Server predavanja je da omoguće temeljnu tehničku spremnost oko Windows Server platforme. Na Sinergiji 2011 fokusiraćemo naše diskusije na poboljšanja u Windows Server 2008 R2 SP1 i uzbudljivim razlozima koji nas navode da bazu korisnika unapredimo na ovu poslednju verziju.

Management, Operations & Deployment (MOD): Misija Management, Operations & Deployment (MOD) predavanja na Sinergiji 2011 je da promovišu tehničku spremnost za širok spektar sposobnosti upravljanja koje nudi System Center 2012. Fokus je na dve specifične oblasti: Datacenter / Private Cloud Management i Client Management usred konzumerizacije IT-ja.

Security, Identity & Privacy (SIP): Misija SIP predavanja je da pruže tehnički trening za različite tehnologije i najbolje prakse. Istovremeno, pobrinuće se da sveukupna vizija o Security, Identity i Privacy bude jasna. Microsoft nastavlja da ulaže u poboljšanje security i identity rešenja na cloud-u, za šta su najbolji dokaz Business Online Services, Office 365, Windows InTune, Windows Azure i Federation in hybrid environments. Na Sinergiji 2011, SIP predavanja će veliki fokus položiti na Forefront produkcionu liniju i integrisana rešenja. Učesnici Konferencije naučiće više o trenutnim proizvodima, učenju na principima privatnosti, sigurnosnoj inteligenciji i online pretnjama.

Posetioci najveće Konferencije u Jugoistočnoj Evropi biće uvedeni u širok spektar dešavanja iz domena IT-a i biće im predstavljeni najaktuelniji svetski trendovi od strane vrsnih stručnjaka iz ovih oblasti:Dragoslav Ogar (direktor/konsultant/predavač preduzeća A4ATCP d.o.o. Beograd, Microsoft MVP za SQL Server), Ivan Pavlović (Programer u Hive Studios d.o.o., MCAD, MCSD, MCDBA, MCT, Certified ScrumMaster), Scott Schnoll (Principal Technical Writer za Exchange IT Pro kontent tim u Microsoftu, Microsoft MCT, MCSE, MCSA, MVP za Exchange Server, Windows i Rights Menagement Services) i mnogi drugi.

Leave a Reply