Događaji

Vucomm na Sajmu bezbednosti iSEC

U periodu od 05. do 08.11.2012. godine na Beogradskom sajmu u hali 5 održan je treći Međunarodni sajam bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja iSEC koji je ove godine okupio veliki broj posetilaca, kako iz zemlje tako i inostranstva.

Kompanija Vucomm je kao i svake godine na sajmu predstavila mnogobrojna tehnička dostignuća kao što su: Mobotixova oprema za video nadzor, KucaNaKlik sistem za daljinsko upravljanje električnim uređajima, software za prepoznavanje tablica i registraciju saobraćajnih prekršaja koji su predstavljeni u sklopu projekta “SIGURAN GRAD” i Y-Cam kamere čiji smo zvanični distributeri na teritoriji republike Srbije od septembra 2012 godine.

Brojni posetioci koji su znatiželjno posećivali naš štand mogli su da se informišu od strane stručnog osoblja Vucomm-a koje je odgovaralo na sva pitanja vezana kako za vec utemeljena tako i za nova tehnička dostignuća koja su premijerno predstavljena na sajmu. Najveću pažnju na našem štandu su izazvala rešenja za video nadzor gradova, nova Mobotix-ova S14 kamera sa dva hemisferna sočiva, MxAnalytics-besplatni alat za video analizu…

Izuzetno veliko interesovanje je izazvao deo štanda na kojem je izložen sistem za daljinsku kontrolu električnih uređaja tzv. KucaNaKlik gde su ljudi mogli da se detaljnije upoznaju sa ovim novim servisom iz Vucomm-ove ponude.

Software za registraciju saobraćajnih prekršaja Gekko 2.0

Gekko 2.0 predstavlja najmodernije rešenje za automatsko prepoznavanje karaktera na domaćim i stranim registarskim tablicama (ANPR / LPR) i memorisanje tablica u bazi, zajedno sa video klipom prolaska vozila. Software radi kao deo MOBOTIX sistema, imajući u vidu optimalan kvalitet slike sa Mobotix kamera.

Implementirana je i pretraga baze po ključnim karakterima (srpski karakteri uključeni), periodu vremena ili mestu gde je načinjen snimak. Software čuva sledeće podatke:

  • ID kamere
  • lokacija / GPS koordinate
  • smer vozila
  • registarska tablica
  • država
  • koordinate tablice na slici
  • tačno vreme

Leave a Reply