Događaji

XX INFOFEST startuje u nedelju 29. septembra

Ovogodišnji jubilarni, dvadeseti Festival informatičkih dostignuća – Infofest 2013 održava se u Miločeru, u periodu od 29. septembra do 5. oktobra. Ovaj tematski skup koji organizuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore i kompanija Biznis Link iz Beograda, već godinama predstavlja najzačajniji ICT događaj u našem regionu.

Učesnici će imati priliku da čuju novosti iz razvojnih laboratorija svetskih tehnoloških lidera (Oracle, Microsoft, IBM, Hewlett Packard, SAP, Ericsson …), prezentacije vodećih ICT kompanija iz regiona (Asseco, Saga, Digit, e-Smart, Čikom, SRC, TeleGroup, Energodata, CHS, …) i novosti iz ponude telekomunikacionih operatera (Crnogorski telekom, Telenor).

infofest

Na Infofest-u se održava i XI Međunarodna konferencija o regulatornoj delatnosti čiji su nosioci Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) i Agencija za elektronske komunijacije i poštansku djelatnost Crne Gore, zatim III Savetovanje poštanskih uprava regiona i Međunarodni seminar o novim komunikacionim tehnologijama (WECT 2013). Biće predstavljeno i 22 najuspešnijih radova odabranih po javnom pozivu. Programski deo Infofest-a je i kompanijska izložba u postavljena u hotelu „Maestral“.

Planirana je i sesija na kojoj će poruke učesnicima Infofesta uputiti resorni ministri država regiona, pred potpisivanje sporazuma o regionalnoj saradnji u izgradnji informacionog društva.

Povodom jubileja, Organizator je obezbedio izlaganja svetski poznatih ICT autoriteta iz inostranstva. Među njima su Francisco Garcia-Moran (glavni IT savjetnik Evropske Komisije), Reinchard Posch (izvršni direktor Vlade Austrije za IS), Jean Gonié (direktor Microsoft-a za politiku privatnosti), Arthur Riel (glavni IT arhitekta Svetske banke), Arvo Ott (direktor e-Akademije Estonije) … Poseban panel na kome će, uz inostrane eksperte, govoriti i predstavnici državnih organa Srbije i Crne Gore, posvećen je implementaciji Digitalne agende Evropske Unije.

U programu je i okrugli sto o eksternalizaciji informacionih sistema u bankarstvu, rasprava o digitalnom opismenjavanju, panel o informacionoj bezbednosti i drugi diskusioni sadržaji.

Organizator očekuje više od 1000 predstavnika različitih delatnih sektora (veliki privredni sistemi, bankastvo, energetika, turistička privreda, državna i javna uprava, obrazovne institucije, telekomunikacije, zdravstvo). Do sada su registrovane prijave iz više od 30 država.

Pored kvalitetnog programa, Infofest je poznat po organizacionoj perfekciji i kvalitetnom animativnim sadržajima.

Programski detalji i kompletna Agenda jubilarnog Festivala informatičkih dostignuća, kao i uslovi učestvovanja objavljeni su na zvaničnom sajtu manifestacije (www.infofest.com).

Leave a Reply