Događaji

Za sedam dana počinje 11. godišnja CISCO EXPO konferencija

CISCO EXPO konferencija, koja će biti održana u Beogradu 20. i 21. marta u hotelu Hyatt Regency, predstaviće nova rešenja iz oblasti umrežavanja koja imaju za cilj da pomognu kompanijama koje se bave virtualizacijom i računarstvom u oblaku kako bi bile konkurentnije i sposobnije i kako bi pri tome smanjile troškove svog poslovanja.

Michael Ganser, Viši Podpredsednik kompanije će na otvaranju ovogodišnje Cisco Expo konferencije govoriti o potencijalu koji Srbija može da iskoristi u regionu i globalno, kad je reč o konkurentnosti, kao i o pojavljivanju informacionihtehnologija u budućnosti zemlje. Objasniće aktuelnu promenu informacione ekonomije u mrežnu ekonomiju i njen uticaj na društvo, poslovanje i tehnologiju. Uz demonstraciju Cisco uređaja i rešenja, kroz praktične primere i interaktivnost sa publikom, pokažaće značaj informacionih tehnologija u poslovanju i kako kompanije mogu podići svoje poslovanje na viši nivo i pružiti vrhunske usluge svojim klijentima.

Kompanija Intel je ove godine zlatni partner konferencije, dok će jedno od rešenja koje će biti predstavljeno biti nova Cisco UCS™ računarska platforma treće generacije koja u sebi sadrži Intel Xeon procesor iz E5-2600 familije i uključuje mogućnost korišćenja više servera, omogućavajući najveću gustinu i efikasnost servera na tržištu, sa do osam puta više kapacitetamemorije i četiri puta većom vrednosti I/O u poređenju sa prethodnim UCSserverima. Ova platforma omogućava do 30% niže troškove infrastrukture, 90% smanjenje vremena za puštanje u rad, 40% poboljšanje performansi aplikacija i 60% smanjenje u troškovima hlađenja i potrošnje električne energije.

Cisco UCS Manager sada dozvoljava IT administratorima da upravljaju i “blade” i “rack” serverima kao jednim zajedničkim entitetom, i proširuje domen upravljanja kako bi obuhvatio hiljade servera po data centrima širom sveta.
Svim učesnicima konferencije Cisco će ponuditi 60 dana besplatnog probnog korišćenja Webex aplikacije za kolaboraciju.
Partneri ovogodišnje Cisco Expo konferencije su: Intel, NetApp EMC, vmware, Atos, Asseco, Com-4T, Comtrade, Comutel, MDS, RRC, Saga, SBB Solutions i UniCredit Leasing.

Oni će predstaviti najnovije primere iz prakse i demonstrirati rešenja u izložbenom delu.

Leave a Reply