Događaji

Završen Case Study Show 2010.

Nedavno je završena četvrta po redu manifestacija Case Study Show 2010 u organizaciji studentske organizacije ESTIEM na kojoj su studenti Fakulteta organizacionih nauka svojim rešenjima zahtevanih studija slučaja pokazali zavidno znanje.

Da su predstavnici kompanija bili zadovoljni rešenjima studija slučaja, govori i njihovo angažovanje studenata nakon realizacije samog događaja. Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija će angažovati najbolje studente koji su učestvovali u ovom događaju, na realizaciji predloženih ideja za inovacije marketinških aktivnosti vezanih za najpoznatije brendove kompanije.

Microsoft Srbija je studentima postavila zadatak vezan za najveću IT konferenciju u regionu „Sinergija”. Kvalitet rešenja koje su prikazali studenti neosporan je, s obzirom da će ih kompanija angažovati u organizaciji ovog događaja dok je kompanija Holcim odlučila da predložena rešenja primeni u svom poslovanju.

Studenti su dobili poziv i za posetu kompaniji Telekom Srbija i Japan Tobacco International gde će imati priliku da se upoznaju sa radom ovih kompanija i njihovim zaposlenima. Studenti su kompaniji Telekom Srbija ponudili veoma interesantna resenja za studentske pakete, koji su veoma primenljivi u praksi.

Takođe, studenti koji su zadatak dobili od kompanije Japan Tobacco International, posetili su njenu fabriku u Senti gde su na licu mesta saznali više o proizvodnom procesu i načinu funkcionisanja fabrike, što im je pomoglo pri rešavanju studije slučaja. U ovoj kompaniji navode da su izuzetno zadovoljni onim što su čuli od studenata, da će pažljivo razmotriti sva predložena rešenja, a ona koja budu najbolja primeniće u JTI fabrici u Senti.

Top menadžment kompanije L’Oreal Balkan ugostio je studente, koji su radili na rešavanju njihove studije slučaja, i omogućio im da i njima prezentuju svoja rešenja. To je pružilo svojevrsnu priliku studentima da se pokažu pred najvišim vrhom kompanije kao kvalitetan kadar, buduci da su zadatku pristupili profesionalno, i ponudili zanimljiva resenja koja su u skladu sa zakonitostima specficnog trzista.

Prisutni su imali prilike da vide studije slučaja 6 vodećih kompanija na srpskom tržištu, da čuju rešenja 25 timova i da upoznaju 100 mladih i ambicioznih ljudi, koji su počeli put izgradnje svoje karijere.

Studenti FON-a zajedno sa kolegama iz cele Evrope, imali su priliku da se okušaju u ulozi menadžera i da primenom svojih znanja reše studije slučaja kompanija L’Oreal Balkan, Telekom Srbija, Japan Tobacco International, Holcim, Coca-Cola Hellenic Srbija i Microsoft Srbija i dođu do svog prvog zaposlenja ili stručne prakse.

Leave a Reply